“Ben jij het proactieve schaap met vijf poten dat ons team komt versterken?” Vacatureteksten vertellen heel duidelijk wat ze van jou willen, maar niet wat jij daartegenover mag verwachten bij een nieuwe baan. Heb jij daar zelf eigenlijk een idee bij?

Nu iedereen weer volop aan de bak is na de vakantie, realiseren steeds meer mensen zich dat ze eigenlijk niet meer zo blij zijn met hun werk. In de vakantie heb je immers tijd en gelegenheid gehad om te bedenken wat je er leuk aan vindt en wat niet. Als negatieve gedachten de boventoon voeren wordt het misschien tijd voor een carrièreswitch. Maar aan welke eisen moet een andere baan voldoen? Wat vind je belangrijk aan je nieuwe werkgever? Waar vind je je droombaan, wie kan jou bieden wat je zoekt?

Als je bij SYSQA komt werken, dan zijn dit dé zes onmisbare eigenschappen van je nieuwe baan:

1. Een zinvolle baan

Maar liefst 37% van de werkende Engelsen zegt dat zijn baan geen betekenisvolle bijdrage levert aan de wereld”, kopt De Correspondent. Dat risico loop je bij SYSQA niet. In je nieuwe job is duidelijk waarvoor je bent ingeschakeld en wordt gewaardeerd dat je helpt meedenken over waar je opdrachtgever meerwaarde zoekt. Daarom zoeken we mensen met een helder hoofd en affiniteit met ICT. Waarin je bent afgestudeerd vinden we minder belangrijk, je wordt namelijk intern opgeleid. Je moet wel beschikken over een helder hoofd en een pragmatische instelling. Dat heb je nodig, want je nieuwe baan is geen onzinbaan!

2. De juiste ondersteuning

Als je je wilt ontwikkelen, dan betekent dit dat je je grenzen opzoekt en je op nieuw terrein zult begeven. Wat je hebt geleerd wil je immers ook toepassen. Dat kan spannende situaties opleveren! En dan is het belangrijk dat je weet dat je er niet alleen voor staat. Het liefst doe je de dingen samen. Kom je ergens niet uit, dan trek je aan de bel en per ommegaande staat er een collega aan je bureau om je te helpen. En maak je een fout? Dat mag, niemand is perfect. Het gaat erom dat je laat zien dat je er wat van leert!

3. De werkdag is om voor je het weet

Opgewekt kom je ‘s ochtends op je werkplek. Gisteren heb je een project van een klant een enorme boost kunnen geven en daar wil je vandaag lekker verder mee aan de slag! In een korte meeting met je collega’s word je geïnformeerd over wat er speelt en wat er gedaan moet worden. Je trekt je plan voor die dag. Je regelt, overlegt en werkt dingen uit. Dan vraagt een collega: “Hoe laat ga jij het maken vanavond? Nog even en de portier komt je eruit schoppen omdat hij wil afsluiten.” Verhip, nu al?

4. Gezellige bedrijfsuitjes

Bij SYSQA is er iedere maand wel een activiteit voor onze collega’s. Sommige daarvan zijn werkgerelateerd, zoals technical meetings of personeelsmeetings. Andere juist helemaal niet, zoals een weekendje weg naar Gent, een dag naar Moviepark Germany, de Circuitdag Against Cancer of het zomerevenement. Dat lijkt wat veel van het goede, maar je zit in detachering. Je ziet je collega’s weinig. Dan is het leuk om te horen waar je collega’s mee bezig zijn en om ideeën uit te wisselen. Of gewoon om het eens even over iets anders te hebben dan werk.

5. Je ligt wakker van de goede ideeën

Je weet dat je nog even wakker zult liggen voor je gaat slapen. Maar dat is niet van de stress of van zorgen! Je hersens verwerken dan in alle rust de indrukken van de dag. Briljante ideeën borrelen spontaan naar boven. Je ziet mogelijkheden, je weet ineens wie je moet inschakelen voor een oplossing. Even nog opschrijven, anders ben je het morgen misschien weer vergeten. Heerlijk. Opgelost. Sweet dreams!

nieuwe baan

6. Je bent twéé keer blij als het vakantie is

Natuurlijk ben je blij als het vakantie is. Even genieten van dingen doen waar je anders niet aan toe komt. Maar met een droombaan ben je twee keer blij: als je vakantie begint omdat je dan leuke dingen mag doen, en als je weer aan de slag gaat omdat je dan wéér leuke dingen mag doen! Wij werken aan leuke projecten en je mag zelf aangeven in welke richting je jezelf graag zou willen ontwikkelen. Dat kun je nauwelijks werk noemen, toch?

Veel succes!

We wensen je heel veel succes met het vinden van jouw droombaan. Met deze 6 eigenschappen in je achterhoofd moet het goed komen!

Start nu je carrière op het snijvlak van Business en IT en bepaal je eigen carrièrepad. Solliciteer op een van onze vacatures!

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!