Veel mensen kiezen bewust voor een baan op basis van detachering. Maar wat is detachering nu precies en waarom wordt deze keuze door mensen gemaakt? In dit artikel zetten wij een aantal voordelen van detachering voor je op een rijtje. Lees snel verder.

Wat is detachering?

Als je wordt gedetacheerd dan betekent dat dat je door je werkgever voor een bepaalde periode wordt ingezet bij een andere organisatie; de klant of opdrachtgever van je werkgever. Detacheringen kunnen overigens ook intern zijn. Dan word je op een andere afdeling binnen dezelfde organisatie ingezet.

Detachering geeft bedrijven de kans om werknemers met specifieke kennis die zij zelf niet in huis hebben in te huren. Maar werken op basis van detachering heeft ook zijn voordelen voor de gedetacheerde zelf. Deze beschrijven wij hieronder!

De voordelen van detachering

Afwisseling en verschillende ervaringen opdoen

Detachering stelt je in staat om snel (nieuwe) vaardigheden te ontwikkelen en werkervaring op te doen bij verschillende bedrijven. Wanneer je bij ons in dienst komt werk je aan verschillende opdrachten bij onze opdrachtgevers. Je krijgt een kijkje in de keuken van bedrijven in verschillende branches. Hierdoor biedt detachering ook netwerkmogelijkheden die je anders misschien moeilijk zou krijgen.

De zekerheid van detachering

Detachering biedt ook zekerheid. Vaak is de periode van de arbeidsovereenkomst langer dan die van de opdrachtovereenkomst. Je contract bij de werkgever loopt dus door, ook wanneer de opdracht ten einde komt. Bij SYSQA krijg je zelfs direct een vast contract aangeboden, zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Hoog opleidingsbudget

Detacheringsbureaus hebben vaak een hoog opleidingsbudget. Volgens onderzoek van Panteia besteden ze gemiddeld 4% van hun omzet aan opleiding; 2,5 keer meer dan het gemiddelde in het bedrijfsleven. Hierdoor is het goed mogelijk om je te ontwikkelen en stappen te maken in jouw carrière. SYSQA biedt deze ontwikkelingsmogelijkheden ook. De IT is ontzettend breed en hierin kan je je eigen carrièrepad bepalen. Bekijk onze opleidingsboom maar eens. Samen met je fieldmanager beslis jij welke kant je op wilt groeien. Wil je na een opdracht toch een andere weg inslaan? Wij doen ons best om een opdracht te zoeken die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Wat zeggen onze SYSQA professionals?

Werken op detacheringsbasis geeft jou als professional de kans om te onderzoeken wat jouw talenten in ons vakgebied zijn. Lees bijvoorbeeld het verhaal van onze collega Mark eens, hij wist dit in het begin namelijk nog niet precies. ‘’Ik wilde binnen verschillende opdrachtgevers kijken wat er bij mij past. Ik ben blij dat ik die kans heb gekregen, dat was voor mij heel waardevol’’, vertelt hij.

Heb je na het lezen van dit artikel het gevoel gekregen dat detachering goed bij jou past? Dat begrijpen wij helemaal! Wij zijn altijd op zoek naar talent om samen met ons de digitale wereld van onze klanten te verbeteren. Bekijk onze openstaande vacatures en start jouw carrière!

Heb jij het in je?

Ontdek of jij de skills hebt om een echte SYSQAAN te worden. Daag jezelf uit en doe de test!

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!