Manouk Kok startte eind vorig jaar direct vanuit haar onboarding bij haar eerste opdrachtgever, Create. Ze wist hier meteen verbeteringen door te voeren en haar collega’s te helpen. Met een intensieve onboarding bij SYSQA op zak, was zij meteen van toegevoegde waarde. Wat is je geheim, vroegen we Manouk. Lees hier haar antwoord.

“Door met collega’s te praten, om je heen te kijken naar wat er gebeurt en hoe mensen werken, kun je al veel waarde leveren voor de opdrachtgever”, zo vertelt Manouk. Ze had geen achtergrond in de IT maar kon zich door de onboarding snel bewijzen in haar nieuwe vakgebied IT Quality Assurance.

De onboarding bij SYSQA

Tijdens je start bij SYSQA volg je een intensief opleidings- en trainingsprogramma waarmee je bij organisaties aan de slag kunt op het gebied van kwaliteit en veiligheid in IT. Hierdoor voelde Manouk zich goed voorbereid op haar start bij Create en het werk dat ze daar zou gaan doen. “De onboarding gaat van heel technisch, zoals echt werken in de code en Java cursussen, tot Scrum trainingen en soft skills als communicatie trainingen.”

Snel van toegevoegde waarde zijn

Bij haar opdrachtgever versterkte Manouk haar collega die op dat moment zowel software tester als product owner was. “Hij vond het meteen heel fijn dat hij er iemand bij kreeg die het stuk quality assurance op kon pakken. De werkzaamheden waren heel divers, je kon heel veel kanten op. Dat was erg leuk, daaraan merkte je dat je met je onboarding toch meteen al heel veel kan doen en een organisatie kunt helpen.”

“Mijn werk ging van de taken oppakken van de systeemacceptatietester, tot aan het formuleren van gevonden bugs”, gaat Manouk verder. “In de basis was het vooral testen, maar ook het meedenken over en het opzetten van de testautomatisering bij Create.”

Waardering

De developers moesten er in het begin aan wennen dat er ook een tester was. “Als er een fout zat, moest ik dat als tester kunnen nadoen. Zij waren gewend om dit zelf te reproduceren en kort in technische termen op te schrijven. Uiteindelijk hoorde ik van de developers dat ze het heel fijn vonden dat ze zoveel feedback kregen, dat was fijn om te horen.”

“De developers waren eigenlijk al heel blij met kleine dingen, zoals het formuleren van zo’n bug in het systeem.” En omdat Manouk het testwerk van hem overnam, kreeg haar collega nu de tijd en ruimte voor zijn overige taken.

Nieuwe kansen

Inmiddels werkt Manouk als acceptatietester in een Scrum team bij een nieuwe opdrachtgever. “Door meteen mee te werken en taken op te pakken kun je direct waarde leveren voor het team. Veel dingen kun je al.”

Ook bij deze nieuwe opdrachtgever krijgt ze veel kansen. “Als je iets ziet dat nog niet helemaal goed werkt, kun je dat oppakken en zorg je met elkaar dat dit verbetert. Dat je daar ook de ruimte voor krijgt, maakt het heel leuk en leerzaam.”

Wil jij ook snel aan de slag en meteen van toegevoegde waarde zijn voor gave organisaties? Solliciteer dan nu op een van onze vacatures!

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!