Start je bij ons je IT carrière dan is het mogelijk dat je, ondanks ons intensieve en gedegen opleidingstraject, een keer in een opdracht terecht komt waarvan je denkt ‘hoe pak ik dit aan?’ Het overkwam Tim de Weerd. En hij wist een situatie te creëren waarin hij van toegevoegde waarde is. Lees hier hoe hij dit geflikt heeft.

Tim: “Ik kreeg een opdracht bij een van de grootste automotive organisaties in Nederland. Als Tester van een app in ontwikkeling. Het team waarin ik terecht kwam bestond uit developers en testers die al vele jaren samen werkten aan de ontwikkeling van zulke applicaties (API’s). En als zo’n team dan met elkaar los gaat, dan klapper je wel even met je oren hoor. Dat is een ingespeeld geheel en daar moet je echt even aan wennen. Hoe en waar begin je dan?”

Hieronder geven we je drie tips. Het zijn de stappen die Tim heeft genomen.

  1. Focus op toegevoegde waarde vanuit je vakgebied

Gelukkig had Tim tijdens de opleidingsperiode bij SYSQA een goede basis meegekregen zodat hij wist op welke punten hij van toegevoegde waarde kon zijn in een IT project. Hij hield z’n hoofd cool en focuste zich op zijn vakgebied, kwaliteitsmanagement in IT.

  1. Neem initiatief

Binnen het vakgebied kwaliteitsmanagement in IT vind Tim het automatiseren van testen erg interessant. Tim: “Daar zit heel veel uitdaging in én er is voor organisaties veel winst mee te behalen.” Dus nam Tim zelf het initiatief om zichzelf te bekwamen in de testautomatiseringstool ‘Postman’.

  1. Gebruik je passie als drijfveer

Daarnaast zag Tim dat hij toegevoegde waarde kon leveren op procesniveau. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in groepsdynamiek en de processen daar omheen. Dat ligt me nog beter dan de keiharde technische inhoud”, zegt Tim.

Hij kan zijn klant ook op dit gebied ondersteunen omdat hij hierin buiten de IT ervaring heeft opgedaan. Na zijn studie Bedrijfseconomie raakte Tim namelijk betrokken bij een startup community. Een stichting waarmee hij bijvoorbeeld het Startup Weekend naar Zwolle heeft gehaald. Een enorm evenement dat een groot succes werd. Tim: “Dat krijg je alleen voor elkaar als je gevoel voor politiek, processen en groepsdynamiek hebt”.

Belangrijk zijn

Het resultaat mag er zijn. Door deze stappen te nemen heeft Tim een eigen plek in het team gecreëerd en vertrouwen ze op zijn kennis en kunde. Vanuit zijn vakgebied is hij belangrijk en helpt hij zijn opdrachtgever aan betere resultaten. Daarnaast heeft hij persoonlijk ook heel veel van dit proces geleerd.

De toekomst: Testmanager, Product Owner of Scrum Master

Hoe ziet je ideale volgende opdracht er dan uit, als je energie haalt uit testautomatisering en procesmanagement? Het lijken namelijk totaal verschillende zaken. We vroegen het Tim. Hij vindt het helemaal niet zo lastig: “Ik zou meer een managementrol in dit vakgebied willen hebben. Een rol als Testmanager, Product Owner of Scrum Master of zo. Daarin komen mijn interesse voor het vakgebied en processen tot hun recht.”

Waar Tim straks terecht komt weten we nog niet, maar dat we opdrachten hebben die in zijn straatje liggen wel. Lees ‘Plezier in Scrum’  maar eens.

Check onze actuele vacatures!

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!