Marjolijn is 28 jaar en in januari 2021 gestart als IT Professional bij SYSQA, zonder achtergrond in de IT. Na een succesvolle onboarding startte begin februari haar eerste opdracht. Hoe deze eerste periode haar is bevallen, vertelt ze hier…

Niet alleen programmeren

Na haar opleiding filosofie vond Marjolijn niet zo snel een logische vervolgstap. Ze is gaan zoeken naar traineeships, waar een specifieke opleiding niet noodzakelijk voor was en kwam al snel bij SYSQA terecht. ‘’Ik kwam verschillende IT traineeships tegen, maar wat mij vanuit SYSQA het meest aantrok was dat je niet alleen met programmeren bezig zou zijn. De combinatie tussen technische en communicatieve vaardigheden sprak mij erg aan. Je werkt als een vertaler tussen de behoeften van mensen en de realisatie van deze behoeften. De andere IT traineeships die ik tegenkwam waren met name gericht op de technische kant.’’

‘’In eerste instantie wilde ik het onderwijs in’’

Je zou het in eerste instantie niet verwachten, maar filosofie heeft best wat raakvlakken met de IT. Marjolijn: ‘’Filosofie is heel erg gericht op kritisch denken, analyseren, structuren en verbanden zien, hoofd- en bijzaken onderscheiden en je kunnen inleven in denkpatronen van anderen. Deze aspecten komen in het werkveld van IT ook aan bod. Qua onderwerp liggen ze heel ver van elkaar af, maar de manier van denken heeft veel overeenkomsten met de IT. Ik beweeg me niet meer in de denkwereld van Socrates of Foucault, maar in het applicatielandschap van de opdrachtgever. Daarnaast moet ik me kunnen verplaatsen in burgers, beheerders en medewerkers, terwijl ik kritisch kijk of hun wens en de werkelijkheid op elkaar aansluiten. ’’

‘’Tijdens mijn opleiding had ik totaal niet verwacht dat ik deze richting op zou gaan. In eerste instantie wilde ik het onderwijs in en filosofieles geven. Uiteindelijk leek mij dat toch niet dynamisch genoeg, omdat je uiteindelijk in grote lijnen ieder jaar hetzelfde doet. Hier bij SYSQA is dat heel anders. Je bent betrokken bij veel verschillende opdrachten, waarin je ook veel verschillende rollen en doorgroeimogelijkheden hebt. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik deze richting heb gekozen.’’

IT Professional bij SYSQA

Als IT QA Professional ben je in dienst bij SYSQA en word je ingezet bij verschillende opdrachten en opdrachtgevers. Marjolijn: ‘’Wanneer je veel verschillende dingen meemaakt leer je veel meer dan wanneer je bij één opdrachtgever in dienst gaat en je daar focust op één opdracht. Ik vond het belangrijk dat ik in dienst bleef bij de organisatie waar ik gesolliciteerd had. Ik denk dat ik daar het meeste uit kan halen. Bij veel andere traineeships was dit niet het geval.’’

‘’In eerste instantie heb ik gekeken bij welk bedrijf ik mijzelf voor langere tijd zag zitten. Ik vond het belangrijk dat ik een goed gevoel had en energie kreeg van de dingen die ik ging doen. Dit gevoel kreeg ik heel erg bij SYSQA. De trainers tijdens de onboarding zijn ontzettend enthousiast over hun werk en brengen dat ontzettend goed over. Daar werden wij dan weer enthousiast van!’’

Bij SYSQA investeren wij graag in onze collega’s. Marjolijn: ‘’Bij SYSQA voelde ik mij meteen erg welkom vanaf de eerste dag. Ook al zien we elkaar nu bijna niet, er wordt veel moeite gedaan om binding met elkaar te houden, banden te versterken en van elkaar te leren, ondanks dat iedereen op een andere plek zit. Dat vind ik heel fijn aan SYSQA.’’

Voldoende afwisseling en uitdaging

Marjolijn is nu werkzaam bij een overheidsorganisatie als testanalist op twee verschillende projecten. ‘’Ik heb hier veel afwisseling in mijn werkzaamheden en de ruimte om te kijken waar mijn interesses liggen. Ik word voldoende uitgedaagd. Eén project loopt bijna af, dus daar kan ik goed meekijken hoe het hier allemaal gaat. Het andere project wordt nu opgestart. Alle websites worden vernieuwd. Ik kan hier vanaf de start meedenken over vragen als ‘Wat willen we precies gaan testen?’, ‘Hoe willen we dit precies gaan testen?’ en ‘Welke kwaliteit moet er worden gewaarborgd?’. Ook ben ik bezig met testautomatisering: het maken van automatische tests en het optimaliseren van tests die er al zijn. Ik vind het leuk om bezig te zijn met veel verschillende dingen.’’

Ontwikkelen, verbeteren en kijken wat de toekomst biedt

Bij SYSQA stimuleren wij onze professionals om zich continu te ontwikkelen en verbeteren. Marjolijn heeft nog geen idee waar zij zich in de toekomst op wil richten. ‘’Terwijl ik bezig ben wil ik kijken wat ik leuk vind en wat mij het meeste aantrekt, dan groei ik vanzelf wel een bepaalde richting op. Op dit moment wil ik zo veel mogelijk meemaken en leren, daarna zie ik wel wat de toekomst te bieden heeft!’’

Wil jij, net als Marjolijn, ook werken in een jonge, gedreven organisatie van IT Professionals? Bekijk onze openstaande vacatures via de banner hier beneden!

Check onze actuele vacatures!

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!