Ben je op zoek naar een manier om je carrière in de IT te starten of een boost te geven? Misschien is een IT Traineeship bij SYSQA dan de juiste stap voor jou!

Maar een IT Traineeship, wat is dat precies? Dat vertellen we je graag. Het is een ontzettend leerzaam traject dat volledig is gericht op het opleiden van jou tot volwaardige IT-professional. In dit artikel vertellen we je de voor- en nadelen van een traineeship en hoe deze er bij SYSQA uitziet!

Het IT Traineeship van SYSQA

In het IT Traineeship van SYSQA school jij jezelf kosteloos om tot volwaardig IT Professional. Tijdens dit intensieve traject haal je diverse diploma’s en certificaten, zoals Tmap en IREB, die je nodig hebt om een vliegende start in de IT te maken. Jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling staat hierin centraal. Je volgt verschillende trainingen op het gebied van hard- en soft skills, zoals Selenium met Python, SQL en communicatietrainingen. Hierna word je op opdrachten ingezet bij opdrachtgevers in jouw eigen regio, blijf je jezelf ontwikkelen in de richting die je zelf kiest en word je steeds meer ervaren.

Het traineeship bij SYSQA biedt ook een hoop voor jou als mens; meer dan 200 gezellige collega’s, een laagdrempelige organisatie, kennisdeelsessies, trainingen, borrels en zelfs een jaarlijkse skitrip!

De voordelen van een IT Traineeship

Het volgen van een IT Traineeship is ontzettend leerzaam en biedt je de mogelijkheid om direct werkervaring op te doen terwijl je leert! Je krijgt de kans om te werken voor verschillende organisaties en zo een kijkje in de keuken van verschillende branches te krijgen. Bovendien heb je ontzettend veel mogelijkheden om tijdens je opdracht bij de klant je kennis en vaardigheden op het gebied van IT te verbeteren door middel van trainingen en cursussen die je worden aangeboden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Lean IT, Performance testen en Business analysis foundation. Al werkende leer je dus verder.

Doordat je bij verschillende organisaties over de vloer komt, heb je de kans om veel professionele contacten op te doen en je netwerk flink uit te breiden. En als kers op de taart: Je krijgt direct vanaf de start een salaris en vast contract! Hoe lekker is dat?

De nadelen van een IT Traineeship

Nadelen? Ja, die zijn er natuurlijk ook. We zouden liegen als we ze weglieten …

Zo’n traject is namelijk behoorlijk intensief en vereist – zeker de eerste periode – veel tijd en moeite. Dit gaat ten koste van je vrije tijd en kan soms leiden tot hoge werkdruk en stress. Een ander nadeel is dat, ondanks dat veel organisaties direct vanaf de start een salaris bieden, dit lager kan uitvallen dan wanneer je gelijk fulltime zou gaan werken.

Houd hier rekening mee als je overweegt om een IT Traineeship te volgen, maar laat je hier zeker niet door afschrikken. Zoals je hierboven leest heffen de voordelen de nadelen ruimschoots op.

“Veel andere IT-banen vragen jaren ervaring voor een junior functie, maar hier krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen. Dus zelfs als je nog niet zeker weet of IT helemaal jouw ding is, kun je hier met een gerust hart aan de slag.”  – Lisa, Junior Test Specialist

Carrièremogelijkheden

Na het afronden van een IT Traineeship heb je ontzettend veel leuke en uitdagende carrièremogelijkheden tot je beschikking! Je kunt ervoor kiezen om je verder te ontwikkelen in de richting die jou het meest aanspreekt. Groei jij bijvoorbeeld verder tot business analist, agile coach, software tester of scrum master?

Dit is slechts een kleine selectie van de richtingen die je op kan groeien. Er zijn nog veel meer functies beschikbaar. Wil je alle mogelijkheden ontdekken? Neem dan contact met ons op!

Ook een IT Traineeship volgen?

Ben je enthousiast geworden en denk je dat een IT Traineeship iets voor jou is? Wacht dan niet langer, laten we kennismaken!

Heb jij het in je?

Ontdek of jij de skills hebt om een echte SYSQAAN te worden. Daag jezelf uit en doe de test!

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!