Je bent hbo of wo afgestudeerd en wilt graag starten in een leuke, uitdagende baan. Maar wat dan? Wij kunnen ons voorstellen dat je er na je studie achter bent gekomen dat je eigenlijk ‘iets in de IT wilt doen’. Wij doen al meer dan 20 jaar hele gave dingen in dit vakgebied en dat kan jij ook, ongeacht je studierichting. Als je analytisch en communicatief sterk bent en wel van een uitdaging houdt lees je nu verder en meld je je daarna aan voor ons IT Traineeship!

SYSQA IT Traineeship in het kort

it-traineeship in het kort

Wie zijn wij?

SYSQA is ondanks haar 21 jaar een organisatie van bijna 100 young professionals (met de meest uiteenlopende achtergronden) die samen de digitale wereld van veel verschillende gave klanten verbetert. Zowel in de profit als in de non-profit sector. Dat doen we door ons te focussen op de kwaliteit en veiligheid van IT. Eén van onze sterke eigenschappen is dat we jonge talenten zoals jij zeer snel laten groeien in ons vakgebied. Dat doen we in ons IT Traineeship.

Bij SYSQA is alles een team effort. We lossen samen problemen op en vieren onze successen. Er is veel ruimte voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling door middel van een groot opleidingsaanbod, waar we leren van onze fouten en elkaar stimuleren om iedere keer wat nieuws te leren.

Je komt te werken in een informele organisatie met gedreven professionals. We zijn erg trots op de diversiteit aan collega’s bij SYSQA. We willen groeien en creëren de best mogelijke werkomgeving zodat iedereen kan excelleren in zijn vakgebied.

Hierdoor word je direct onderdeel van een grote groep experts waar jij je kennis kan halen, maar ook kan brengen. Daarnaast krijg je de vrijheid om initiatief te nemen en je eigen ideeën in de praktijk te brengen.

Natuurlijk spreken we elkaar als collega’s ook buiten het werk om en zorgen we voor de nodige ontspanning. Van sportevenementen tot SYSQA-events waarop we er met elkaar op uit gaan: je kunt het zo gek niet bedenken of we doen het!

Hoe ziet ons IT Traineeship eruit?

Je IT Traineeship bestaat bij ons uit de volgende fases. De fases hebben één ding gemeen; jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Daarnaast bieden we je gelijk een vast contract én krijg je vanaf de eerste dag gelijk salaris.

1. Interne opleiding

Tijdens de eerste maand van je IT Traineeship word je bij ons intern opgeleid. Dat doe je samen met een aantal andere IT Trainees op een locatie centraal in het land. We starten elke maand met een nieuwe groep. Het is superleuk om te zien dat er in elke groep een bepaalde, altijd andere, chemie ontstaat en dat de medewerkers een speciale band met elkaar houden.

Deze eerste maand is erg intensief. Je gaat diverse diploma’s en certificaten behalen die je nodig hebt om een vliegende start in de IT te maken. Denk hierbij aan onderwerpen als Scrum, requirements, het testen van applicaties en security. Maar het betreft zeker niet alleen vakinhoud. We trainen bijvoorbeeld ook je soft skills, zoals je communicatieve vaardigheden. Deze skills heb je namelijk minstens zo hard nodig om succesvol te zijn bij onze klanten.

De opleidingen worden allemaal verzorgd door gecertificeerde collega’s. Heel handig, want zij kennen de praktijk waarin jij straks ook zal werken.

2. Ervaring opdoen bij onze opdrachtgevers

Na de eerste maand ben je klaar om de digitale wereld van onze klanten te gaan analyseren en verbeteren. Er gaat een wereld voor je open! Eén van onze regiokantoren bij jou in de buurt (Hoogeveen, Veenendaal, Utrecht, Zoetermeer, Hengelo of Veldhoven) wordt je standplaats en je gaat aan de slag in je eerste opdracht in jouw regio. Wat vaststaat is dat dit een afwisselend, uitdagend project bij een gave opdrachtgever in de profit of non-profit sector is. Wat nog niet vaststaat, is de rol die je in dit project vervult. Je kunt bijvoorbeeld starten als softwaretester, scrum master, of business analist. Wij kijken tijdens de onboarding, samen met jou, welke kant je op wilt groeien. Je zult zien dat je meteen al van toegevoegde waarde bent voor de opdrachtgever!

3. Coaching en begeleiding

Tijdens je opdracht kan je altijd terugvallen op alle collega’s die je inmiddels hebt leren kennen. Dat is onze cultuur, je kunt altijd iedereen bellen. Bovendien word je waar nodig door een ervaren collega begeleid en gecoacht. En zo ontwikkel jij je tot een top IT Professional.

Vanaf het moment dat je aan de slag gaat in je eerste opdracht ben je voor je klant belangrijk. Dankzij persoonlijke coaching en begeleiding door je fieldmanager en collega’s weet je wat er moet gebeuren op het gebied van kwaliteit en veiligheid in IT. Je bent dus meteen van toegevoegde waarde! Al werkende leer je verder, ontwikkel jij je in de richting die je zelf kiest en word je steeds meer ervaren.

Continue ontwikkeling, ook na je IT Traineeship

En dan ben je een ervaren professional op het gebied van kwaliteit en veiligheid in IT. Houdt het dan op? Nee, je blijft je als professional bij SYSQA gewoon verder ontwikkelen. Daarvoor hebben we een divers ontwikkelingsprogramma opgesteld. Zo kun je doorgroeien tot topconsultant in de richting die jij ambieert. Heb jij die ambitie? Dan zorgen wij voor de randvoorwaarden, opleidingen, training en begeleiding. Zodat jij je ambitie ook écht waar kan maken.

carrière pad zonder logo

Ben je benieuwd wat er gebeurt nadat je jouw sollicitatie verstuurd? Bekijk hier ons sollicitatieproces!

Meld je nu aan voor jouw IT Traineeship!

Ben je enthousiast geworden, maar nog niet 100% overtuigd dat dit jouw eerste stap in je IT-carrière is? Laten we dan eens vrijblijvend kennismaken. Klik op de button hieronder en wie weet tot snel!

 

Ben je wel overtuigd? Start dan in een van de volgende groepen en meld je aan door in de banner hieronder op ‘solliciteer’ te klikken!

Start nu jouw IT-Traineeship!

Snel groeien in IT en gave opdrachten doen bij op het gebied van Business en IT bij onze opdrachtgevers?

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!