Tijdens je werk als IT Professional bij SYSQA ga je aan de slag voor verschillende opdrachtgevers. En al ben je aan het begin van je eerste opdracht misschien nog niet zo zeker van je zaak, je weet al meer dan je denkt. Zo merkte Joris de Vos in zijn werkzaamheden via SYSQA. “Datgene wat jij bij de klant komt vertellen, is voor jou inmiddels vanzelfsprekend. Maar voor de klant nog nieuw.”

Joris werkt al bijna vijf jaar via SYSQA voor verschillende opdrachtgevers. Hij heeft veel ervaring opgedaan, maar blijft zichzelf ontwikkelen. Hij voelt zich nog niet altijd de ervaren consultant die hij eigenlijk is. Als je hem vraagt waar hij het meest trots op is: “Dat je zelf soms helemaal niet doorhebt hoeveel je gegroeid bent. Ik voel mij vaak nog de junior die toen binnenkwam, terwijl ik dingen nu wel echt anders doe.”

Communicatievaardigheden

In de afgelopen jaren is Joris enorm gegroeid in zijn vaardigheden. Al heeft hij dat zelf pas door als hij terugkijkt naar het begin en wanneer hij nu nieuwe trainees helpt. Zijn ontwikkeling zit voor een groot deel in de communicatie vertelt hij. “Dat zit hem in hoe je omgaat met je werk, wanneer escaleer je iets en wanneer trek je iemand erbij voor hulp. Daar krijg je steeds meer gevoel voor.”

Inspringen bij collega

Juist vanwege die ontwikkeling vroeg SYSQA hem enige tijd geleden een collega te helpen die vastliep bij zijn opdrachtgever. Deze junior tester vertelde de opdrachtgever dat een deel van de scripts die hij maakte voor de regressietest niet werkten, omdat er een bevinding op zat. “Ik denk dan: ze doen precies wat ze moeten doen, ze vinden namelijk een fout in de code. Ik zou zeggen: ze werken alle 200. En zelfs zo goed, dat ik nu al 50 bevindingen gevonden heb. Het is allebei waar, maar het eerste levert weerstand op en het andere applaus.” Joris ziet dat hij in deze communicatieve kant van het vak veel winst boekt en dat het belangrijk is dit te blijven ontwikkelen.

Leermoment

Joris verbeterde deze vaardigheden tijdens trainingen van SYSQA. Een van zijn valkkuilen was dat hij het niet wilde zeggen als hij iets niet wist. Zo nam hij na twee weken bij zijn eerste opdrachtgever het werk van een meer ervaren collega volledig over. “Ik zei hier meteen ja op. Ook omdat ik wel eens geleerd heb dat je kansen met beide handen moet aangrijpen.”

Met de inwerktraining in zijn achterhoofd, ging hij eerst alles zelf uitzoeken. Na twee dagen stressen, vroeg hij uiteindelijk hulp aan een collega. “Ik had echt het leermoment voor mijzelf dat het helemaal geen schande is om te zeggen dat je niet weet hoe iets moet. Naarmate je verder in je rol groeit, weet je ook steeds beter wat er verwacht wordt dat je kan.” Zo vertelt Joris.

 IS IT CONSULTANCY JE AMBITIE?

Sweet spot voor leercurve

Bij zijn eerste opdrachtgever was hij, als systeemtester van het projectteam, verantwoordelijk voor het onderhouden van alle systeemapplicaties van het bedrijf. Vervolgens werd hij ook gevraagd als Scrum Master toen het team Agile wilde werken. “Ik vond het een mooie leercurve. Dat je vanuit junior tester, naar ervaren tester en daarvandaan naar Scrum Master rol kunt doorgroeien.”

Door deze ontwikkeling bleef de opdracht voor Joris interessant. “Voor mij persoonlijk is de sweet spot voor een opdracht zes maanden. Want als consultant leer je bij de opdrachtgever. En op een gegeven moment begint alles routine te worden, dan vlakt je leercurve af. Maar bij die eerste opdracht heb ik anderhalf jaar gewerkt, zonder dat punt te bereiken. Omdat ik binnen mijn eigen rol stappen bleef maken.”

Huidige opdrachtgever

Ook nu zit hij in een leuke dynamiek bij zijn huidige opdrachtgever. “Ik ben hier 36 uur per week betrokken bij een CRM applicatie, de overige uren heb ik om andere dingen binnen de organisatie te doen.” Omdat het bedrijf nog geen testorganisatie is en de meeste werknemers daar nog niet veel van afweten, zet Joris nu samen met SYSQA een workshop op over acceptatietesten.

De workshop is voor de collega’s binnen het bedrijf die steeds meer als testers aan de slag gaan. Samen met een expertise lid vanuit SYSQA verzorgt Joris binnenkort een workshop over: Wat is testen, wat wordt er van je verwacht als acceptatietester en hoe stel je een testscript op? Juist die samenwerking vindt hij fijn. “Je hebt niet alleen jezelf, je hebt ook altijd SYSQA achter je staan.”

Vertrouwen bij de opdrachtgever

Wat volgens Joris vooral belangrijk is, is dat de opdrachtgever er vertrouwen in heeft dat je het werk goed oppakt. “Je hebt door je opleiding, training en begeleiding bij SYSQA de bagage en de capaciteit om er iets van te maken. Als de opdrachtgever dat vertrouwen maar in je krijgt. Dat groeit vanzelf als je laat zien dat je daadkrachtig bent en dat je van aanpakken weet.”

Hij merkte dat werk snel oppakken en initiatief tonen cruciaal is. “Dan hoef je niet eens alles meteen te snappen. Je bent echt niet dom. Je hebt de test gehaald bij SYSQA en tijdens het sollicitatiegesprek hebben ze niet voor niks het vertrouwen gehad in jouw consultancyvaardigheden. De ervaring doe je vanzelf op. Je kunt zoveel veel meer dan je denkt.”

Is IT consultancy je ambitie?

Dan solliciteer je vandaag nog op een van onze vacatures. Welke achtergrond je ook hebt, wij leiden je op tot een ervaren IT Professional in een vakgebied warin je van onschatbare waarde bent voor zowel Business als IT; kwaliteit en veiligheid in IT.

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!