Luuk is bijna drie jaar werkzaam bij SYSQA. Na veel verschillende studies te hebben gevolgd kwam SYSQA uiteindelijk op zijn pad. Waarom dit voor hem de juiste stap was lees je hier…

Bij SYSQA zijn we niet alleen bezig met de ‘harde’ aspecten van de IT-wereld. “Ik ben aan de ene kant graag bezig met de technische kant van zaken, maar aan de andere kant ook graag met mensen en organisaties. In een studie is dit lastig te combineren, maar bij SYSQA sluit dit perfect aan. Het is een organisatie die beide kanten met elkaar verbindt. Ik werd hier door een vriend op gewezen. Toen ben ik op de website artikelen gaan lezen. Hieruit kwam naar voren dat de collega’s stuk voor stuk zin in hun werk en een positieve uitstraling hebben. Ik heb uiteindelijk gesolliciteerd. Na een fijn gesprek en een positief resultaat van de analytische toets kon ik enkele weken later beginnen.”

Van tester naar allround kwaliteitsmedewerker

Wij zetten onze professionals in bij verschillende organisaties en opdrachten. ‘’Op dit moment ben ik werkzaam voor twee organisaties. Bij de eerste opdracht ben ik begonnen als tester voor een overheidsinstantie. Er is hier ontzettend veel ruimte voor eigen initiatief. Deze functie heb ik steeds verder uitgebreid; ik help nu ook bij het opstellen van de eisen voor nieuwe releases en kijk mee of en waar er efficiëntie toe kan worden gevoegd aan het proces. Ik ben dus gegroeid van tester naar allround kwaliteitsmedewerker. In mijn tweede opdracht werk ik voor een Europees samenwerkingsverband voor energieleveranciers. Heeft één partij energie over en komt de ander te kort? Door dit verband kunnen zij dan als het ware energie ‘ruilen’. Hier ben ik aangesloten als test-automatiseerder om te zorgen dat alles steeds efficiënter wordt.

“Op technisch vlak heeft dit mij ontzettend veel opgeleverd”

Je krijgt bij SYSQA volop de mogelijkheid om je te verdiepen in verschillende onderwerpen en je te focussen op wat jou het meeste aanspreekt. Luuk: “Toen ik net bij SYSQA begon wist ik niet eens wat testautomatisering was en dat het überhaupt bestond. Tijdens de onboarding krijg je vrij intensief cursussen. Iedere dag word je onderwezen. Tijdens deze cursussen kwam dit onderwerp op een gegeven moment aan bod en dat sprak mij gelijk ontzettend aan. Sindsdien heb ik de mogelijkheid gekregen om mij hierin te verdiepen. Dit sluit ook heel goed aan bij mij als persoon. In mijn allereerste opdracht ben ik begonnen bij een start-up. Technisch gezien was dit een leuke en uitdagende klus. Wij moesten een script schrijven waardoor de applicaties van verschillende telecomproviders met elkaar konden communiceren. Ondanks dat dit een korte opdracht was heeft het me uiteindelijk op technisch vlak veel opgeleverd.

Hierna ben ik begonnen aan een opdracht bij een overheidsorganisatie. In de twee jaar dat ik hier zat ben ik actief geweest als test-automatiseerder, tester, ondersteuning bij requirements en het aansturen van andere testers. Heel afwisselend werk dus. Toen deze opdracht afliep, ben ik begonnen bij mijn huidige opdrachten.”

Oog voor het individu

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat onze medewerkers zich goed op hun plek voelen. “Ik ben heel blij met mijn collega’s. Het zijn fijne mensen. Iedereen heeft oprechte interesse in elkaar en elkaars opdrachten. Op dit moment ben ik bezig met een Talent Ontwikkel Programma. Hierbij kijken we nog intensiever naar de mogelijkheden om een niveau hoger te komen, communicatieve vaardigheden te verbeteren en beter te worden in alles wat je doet om de klant te ondersteunen. Het is een traject van twee jaar waarin je intensief begeleid wordt met oog voor het individu. Er wordt echt gekeken wat jij nodig hebt en welke stappen je wilt zetten. Ik ben hier net aan begonnen en heb er super veel zin in. Ik vind het fijn dat SYSQA als werkgever zoiets aanbiedt.”

SYSQA steekt sowieso veel energie in haar collega’s. Blijven opleiden, ook na die eerste maand. Ze blijven begeleiden, kijken welke kant wij op willen en hoe zij daarin kunnen ondersteunen.

Van operationeel naar strategisch

LuukvdKrogt interview

Bij SYSQA stimuleren we onze professionals om zich continu te ontwikkelen en verbeteren. “Ik heb voor mijzelf een goed beeld waar ik mij de komende jaren in wil ontwikkelen. Op dit moment ben ik vrij veel op een operationeel niveau bezig: ik krijg te horen wat er gedaan moet worden en dan zorg ik dat dit op een zo efficiënt mogelijke manier gebeurt. Ik wil graag steeds verder naar een tactisch en strategisch niveau toe groeien: de vraag achter de vraag zoeken.”

Wil jij, net als Luuk, ook werken in een jonge, gedreven organisatie van IT Professionals? Bekijk onze openstaande vacatures via de banner hier beneden!

Ook zo’n gave baan in Business en IT?

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!