Evita Engberts startte bij SYSQA als IT Quality Assurance Professional, werkte voor meerdere opdrachtgevers en groeide door naar HR Manager. Nu begeleidt ze medewerkers in hun professionele ontwikkeling en werkt ze mee aan de samenstelling van het opleidingstraject. Hoe dat zit, vertelt zij hier…

Het werk van Evita als HR Manager is heel veelzijdig, zij is betrokken bij de verschillende stadia van ontwikkeling van haar collega’s en geeft ook persoonlijke begeleiding. “Ik ben verantwoordelijk voor het personeelsmanagement en houd mij bezig met de (persoonlijke) ontwikkeling en werkplezier van mijn collega’s Er werken veel jonge mensen bij SYSQA die starten in een voor hen nieuw vakgebied. En wij investeren graag in hun groei”, zo vertelt Evita.

Onbeperkt opleidingsaanbod

Bij SYSQA kiest iedereen een eigen carrièrepad. We hebben uitgebreide opleidingsmogelijkheden waarmee je alle kennis die je nodig hebt kunt opdoen.

Evita: “We hebben een groot aanbod aan interne cursussen, waarvan een gedeelte alleen bij SYSQA te verkrijgen is. Hier zijn we natuurlijk erg trots op. Eigenlijk is ons opleidingsaanbod onbeperkt. Naast ons ruime interne cursusaanbod hebben collega’s ook de mogelijkheid om externe cursussen volgen.”

“We hebben een heel breed vakgebied dat ook nog eens continu verandert. Het is lastig om door de bomen het bos te blijven zien. Om collega’s te helpen door het enorme cursusaanbod van ons vakgebied te navigeren hebben we overzicht gecreëerd: De SYSQA Carrièreboom.

De trainingen en cursussen in de onboarding (Het opleidingstraject van vijf weken voor nieuwe medewerkers, red.) vormen de wortels. Deze basis is verplichte kost voor iedereen die bij ons aan de slag gaat en vormt de basis waarmee jij je eerste opdracht succesvol aankunt.

Vervolgens groei je door en kies je jouw eigen pad.  Hierbij moet je denken aan cursussen op het gebied van: Testen en Testmanagement, Requirements en Business Analyse, Communicatie, Security, Agile en Innovatie”, gaat ze verder.

Kwaliteit staat voorop

Het cursusaanbod van SYSQA visueel gemaakt

De Opleidingenboom van SYSQA (per juli 2020)

De kwaliteit en de juiste samenstelling van de opleidingen is voor onze collega’s en voor SYSQA van groot belang. “Wij werven bewust mensen met een andere studie-achtergrond. Met een ander perspectief kun je een ander geluid brengen in een IT-project, dat is heel waardevol”, vertelt Evita. “Maar dat betekent ook dat je een sterk cursusaanbod nodig hebt om de nodige IT-kennis bij te spijkeren. Dat willen wij zo goed mogelijk faciliteren.”

Continu nieuwe ontwikkelingen

In de IT volgen veranderingen elkaar snel op. Daarom blijven wij ons opleidingsaanbod ook continu ontwikkelen. Evita werkt hiervoor nauw samen met de Expertise Leads van de verschillende expertisegebieden van SYSQA. “Die krijgen dagelijks mee wat er speelt in ons vakgebied en houden de markt in de gaten. Met hen sparren we over de trends die we zien en de onderwerpen die we nog kunnen toevoegen aan ons cursusaanbod. En waar nodig passen we onze huidige cursussen aan naar de nieuwste inzichten.”, vertelt Evita.

“De focus ligt hierbij op het interne cursusaanbod. SYSQA bestaat al ruim twintig jaar en die kennis en ervaring is niet extern aan te kopen”, gaat ze verder. We hebben nauwe samenwerkingen met opleidingsinstanties. We zijn bijvoorbeeld EXIN-gecertificeerd trainingspartner, en gecertificeerd trainingsprovider voor iSQI. Daarnaast leiden we ook eigen werknemers op tot gecertificeerde docenten om hun opgedane kennis te delen.

Dat is een win-win situatie. Collega’s krijgen een unieke kans om zich verder te ontwikkelen als docent, het trainingsaanbod van SYSQA wordt uitgebreid én minder ervaren SYSQAnen profiteren van een ‘in-huis-docent’ die vanuit eigen ervaring, en mét relevante praktijkvoorbeelden, hen verder helpt in hun ontwikkeling.”

Je eigen richting kiezen

Welke opleidingen jij kiest, bepaal je zelf. Evita: “Alleen de onboarding is verplicht, dat is de basis. Daarna is er geen handleiding voor welke cursussen je gedaan moet hebben. Wij geven hierin wel adviezen en denken natuurlijk graag met je mee. Maar we zeggen ook: je hoeft niet alles af te vinken, ontwikkel je carrièrepad op de manier die het beste bij jou past.”

Start nu je carrière op het snijvlak van Business en IT en bepaal je eigen carrièrepad. Solliciteer op een van onze vacatures!

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!