Unwork

Doorbijten bij Almere City Run - Hardlopen met SYSQA

Je tanden erin zetten om je doel te bereiken past bij SYSQA. Bovendien vinden we hardlopen leuk. Dat verklaart de fanatieke collega’s die overal in het land aan loopevenementen deelnemen. Bijvoorbeeld aan de Almere City Run.

De Almere City Run is een jaarlijks terugkerend evenement met routes over diverse afstanden, dwars door het centrum van Almere. Wie de langere afstanden loopt, moet de stad ook een stukje uit. Vijf collega’s van SYSQA liepen de halve marathon van 21 kilometer, één tekende voor de 14 kilometer.

Ben jij ook een doorbijter?

Teken voor de start van je nieuwe carrière en ga voor SYSQA!

Bekijk onze vacatures

Te koppig om op te geven

Op het moment van de start is het perfect hardloopweer: bewolkt, windstil, en met 17 graden niet te warm en niet te koud. Door de SYSQA-shirts zijn hardlopers Bas, Harry, Marco, Claar, Rick en Cees goed te herkennen. Claar is de enige dame in het SYSQA-gezelschap, het is de derde keer dat ze meedoet aan de Almere City Run. De voorgaande jaren liep ze 14 kilometer, maar met 21 kilometer in het vooruitzicht gaat ze er dit jaar vol voor. “Ik denk wel dat ik het ga halen want ik ben te koppig om op te geven,” zegt ze vastberaden.

De meest opvallende SYSQA-loper is Cees. Niet alleen omdat hij stiekem geen werknemer van SYSQA is, maar omdat hij van plan is de halve marathon op blote voeten af te leggen. “Ik heb al drie keer de 21 kilometer gelopen, maar dit is de eerste keer dat ik hem op blote voeten doe. Je moet wel ver genoeg voor je uit kijken waar de steentjes liggen, anders ben je te laat,” weet hij uit ervaring. Hij heeft wel dunne schoenen in een rugzakje. Voor de zekerheid.

Intussen zit de sfeer er in het centrum van Almere goed in. Het startschot wordt gelost en aangemoedigd door een juichende menigte gaan de lopers op weg. De stevige beat die uit de luidsprekers over de kade dreunt is een uitstekende ritmische begeleiding. Al snel zijn de deelnemers uit het zicht verdwenen en is het wachten op hun terugkeer.

Waarom doe ik dit?

Rick finisht zijn 14 kilometer binnen een uur en een kwartier. Op de halve marathon komen die-hards Bas en Harry zeer ruim binnen de twee uur binnen. Door zijn opleiding aan de KMA is Bas wel wat gewend, en ook Harry is een ervaren hardloper. Cees arriveert op blote voeten bij de finish na twee uur en één minuut lopen. Zijn schoenen had hij niet nodig, maar de grasjes tussen zijn tenen waren soms wat irritant. Kort daarna finishen ook Marco en Claar. Pas na de eindstreep wordt zichtbaar hoe moe ze zijn. “Iedere keer als ik dit gedaan heb, denk ik: “Waarom doe ik dit?” zegt Marco . “Als ik onderweg bekenden zie, dan gaat het wel. Maar zodra ik gefinished ben…”

Maar die vermoeidheid is snel vergeten. Volgend jaar gewoon weer!