Thuis bij

Een goeie groove kan ook bij SYSQA

Luciën Kleisman deed auditie bij een ambitieuze band, maar vanwege te weinig ervaring werd hij het net niet. Nu combineert hij het beste van twee werelden: hij is zanger bij de band van SYSQA en hij heeft een leuke job.

Dat hij nog eens in een band terecht zou komen had hij eigenlijk min of meer al uit zijn hoofd gezet. “Ik zing en pak regelmatig mijn gitaar erbij,” vertelt hij. “In 2011 ben ik in de studio gaan zitten en heb een aantal nummers opgenomen, zoals ‘Perfectly Lonely’ van John Mayer. Maar daarna heb ik er een tijdje niets meer mee gedaan. Dat wil zeggen: wel roepen, maar niet doen.”

Ook zingend naar je werk?

We hebben oog voor jouw talent! 

Vraag maar aan Luciën

Mijn stip op de horizon

Zoals veel mensen ging Luciën gewoon aan het werk. “Ik heb Bedrijfskunde en Change Management gestudeerd en kwam daarna bij SYSQA,” vertelt hij. “De link tussen business en ICT sprak me aan, gezien in de wereld van nu. Maar het contact met mensen is mijn stip op de horizon, daar stuur ik op aan. Dat geeft mij meer energie en voldoening dan puur en alleen de inhoud van een project. Momenteel wissel ik het traject voor aankomend accountmanager af met HR werkzaamheden. Hierdoor zit ik dicht bij het vuur. Door het aannemen van mensen draag ik bij aan het vormen van SYSQA.”

Luciën’s vriendin Nikki is orthopedagoog en leerkracht in het basisonderwijs. “Ook ik vind mensen leuk, vooral kinderen,” zegt ze. “Ik ben vlak voor de zomer afgestudeerd en heb een aantal projecten gedaan. Momenteel ben ik werkzoekend. Niet dat er geen werk te vinden is, maar ik ben best kritisch. Ik ga voor een plek waar ik echt blij van word.”

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Het muzikale talent van Luciën bleef echter niet onopgemerkt. Een collega zag een opname op YouTube en plaatste een link op het Intranet. Niet veel later werd Luciën gevraagd of hij wilde aanhaken bij de toekomstige SYSQA-band. “We hebben nu een gitarist, een drummer en een bassiste, en we zijn bezig met een toetsenist,” telt Luciën. “Ieder brengt nummers in. Op het repertoire staan onder andere ‘Iedereen is van de wereld’ van T-Lau, ‘Stil in mij’ van Van Dik Hout en ’Free Fallin’ van John Mayer. We willen debuteren op de eindejaarsmeeting van SYSQA.” Hij lacht: “Het is een leuk clubje met allemaal echte muzikanten: weinig voorbereiding, te laat komen en toch een goeie groove neerzetten.”

Laat thuis, vroeg weer op

“We repeteren ongeveer één keer in de twee à drie maanden in Amsterdam,” gaat Luciën verder. Nikki vult aan: “Dan komt hij laat thuis en moet de volgende dag vroeg weer op.” Ze kijken elkaar aan. “Maar dat is niet zo vaak en het is goed te doen. We zitten niet in het vaste stramien van een gezinsleven.” 

Je moet wel fit blijven

Wie wilde haren wil combineren met een zittend beroep moet fit blijven. Daarom doen ze aan fitness, cardio en krachttraining. “De sportschool is op vijf minuten lopen, dat is wel makkelijk,” zegt Luciën. Nikki vult aan: “Als hij om half zes thuiskomt gaan we direct door. Je moet niet eerst gaan zitten, want dan kom je de bank niet meer af. Het is pittig, maar het is lekker om te bewegen. Van alleen maar stilzitten worden we ook niet blij.”

Daarnaast is koken een hobby van Nikki. “Jij vindt gezond eten belangrijk en je maakt lekkere dingen,” vindt Luciën. Nikki knikt: “Ik hou van variatie. We kunnen naar ons werk gaan met acht gesmeerde boterhammen, maar we vinden het leuker om ook eens een groente-omelet te maken of een smoothie. Veel lekkerder en gezonder, toch?”

Nikki zit niet in de muziek, maar is wel degelijk artistiek. Zodra je het appartement in hartje Utrecht binnenkomt, valt de sfeervolle inrichting ogenblikkelijk op. “Ik vind het leuk om het in huis gezellig te maken,” zegt ze bescheiden. “Haar moeder is binnenhuisarchitecte,” verklapt Luciën waar haar talent vandaan komt. Het is duidelijk, ook bij Nikki kruipt het bloed waar het niet gaan kan.