The Next Step

Je baan bij SYSQA is wat je er zelf van maakt

Nicole van der Vlag is opgeleid als fysiotherapeute. Ze werkte in een particuliere praktijk en als vrijwilliger bij een amateurvoetbalvereniging. Maar tijdens haar opleiding dacht ze al: ‘Is dit wel iets voor mij?’ Ze gooide het roer om en stapte een digitale wereld in.

“Ik vond de vakken op de fysiotherapieopleiding eigenlijk al niet zo leuk,” verklapt Nicole. “De stages wel. Maar de regels van de zorgverzekeraars werden steeds strenger en dat ging ten koste van de behandeling. Je krijgt geen tijd om je behandeling met een stukje training te combineren. Per patiënt heb je maar vijfentwintig minuten.”

Geef je carrière nu een boost!

Alleen jij kunt wat van je carrière maken. Dan moet je de kansen pakken die je krijgt. Wij bieden ze volop, kijk maar eens bij onze vacatures, bijvoorbeeld die van Young Professional Quality Assurance.

Vacature Young Profesionals

Dit is ook echt iets voor jou

Nicole zei de fysiotherapie vaarwel. Een jaar en vijf bijbaantjes later kwam ze bij SYSQA.
“Mijn vriend deed een traineeship in ICT,” vertelt ze. “Dat leek hem ook echt iets voor mij. In de fysiotherapiepraktijk was ik bij de implementatie van een patiëntenregistratiesysteem betrokken en dat vond ik inderdaad leuk. Kijken of het oude en nieuwe systeem goed in elkaar overlopen, opsporen welke fouten erin zitten en wat er nog beter kan. Daarom ben ik gaan Googlen en zo kwam ik op de website ‘Werkenbijsysqa’ terecht. Daar las ik dat je niet per se technisch hoeft te zijn.”

Nicole werd aangenomen. “Ik zat er nog maar net of de vacature van de functie van Kim Do kwam voorbij,” zag ze toen. “Kim maakte intern de overstap naar de functie recruiter. Haar vorige functie leek mij geweldig, want ze deed echt van alles. Zij was bijvoorbeeld ook product owner van het SYSQA-scrumteam. Maar ik ben eerst het veld ingegaan, want ik kon nog niet oordelen over wat het betekent om gedetacheerd te zijn en te werken aan kwaliteitsmanagement in ICT.” 

Je bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling

Voor Kim werd een opvolgster gevonden, maar dat bleek niet de juiste match. “Het moest zo zijn,” is Nicole overtuigd. “Bij SYSQA ben je zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling, dus toen ben ik gaan praten. Op een vrijdag sprak ik met Manfred, een collega waar ik in mijn nieuwe functie veel mee zou gaan samenwerken. De maandag daarop kon ik al beginnen. En het bevalt heel goed.”

“De werkzaamheden zijn erg divers,” vindt Nicole het leuke aan haar nieuwe rol. “Ik doe de personeelsadministratie en ben veel bezig met ad hoc dingen waardoor geen dag hetzelfde is. Ook mag ik samen met een collega activiteiten en uitjes organiseren. In september is er weer één. Daar moet je op tijd mee beginnen anders is alles al volgeboekt. En ik help nu ook met marketingwerkzaamheden.”

Ik weet precies wat er speelt

“Verder ben ik vrij om taken naar me toe te halen,” vervolgt ze. “Zo kunnen de accountmanagers sinds kort kleine taken waar zij zelf geen tijd voor hebben ook bij mij neerleggen, zoals het verwerken van contracten. Dat is hartstikke leuk, zo zie ik precies wat er speelt. Zodra ik het gevoel heb dat er iets niet klopt, check ik of er ergens een fout zit. Met klakkeloos conceptdocumenten uitwerken ben ik er niet.”

"De sfeer is open en gemoedelijk bij SYSQA, er is altijd wel tijd voor een praatje."

Nicole van der Vlag

De koffie is op de begane grond beter dan boven

Wie werkt in detachering heeft een zittend beroep, en stilzitten is doodsoorzaak nummer twee. Heeft de fysiotherapeute in Nicole nog een paar goeie tips?
“Als het lunchtijd is, gaan we vaak een rondje lopen,” hoeft ze niet lang na te denken. “En we hebben sinds kort flexplekken met sta-bureaus, daar kun je gewoon één van gebruiken. De koffie is trouwens op de begane grond beter dan boven. Dat is toch weer twee trappen, een paar keer per dag.”

Er is altijd wel tijd voor een praatje

“Je kunt natuurlijk ook even bij een collega binnenwandelen,” heeft ze nog als suggestie. “Ik ging fysiotherapie doen vanwege het contact met mensen, maar dat contact heb ik hier ook. Toevallig is het vandaag erg rustig, normaal gesproken is het hier drukker. De sfeer is open en gemoedelijk bij SYSQA, er is altijd wel tijd voor een praatje.”