The Next Step

Terug van weggeweest

Je weet pas wat je had als je het bent kwijtgeraakt.

In oktober 2006 begon Hayke Tjemmes direct na zijn rechtenstudie als tester bij SYSQA. “Bij een vastgoedbeheerder kreeg ik een opdracht die meer juridisch dan technisch was. Van daaruit ben ik steeds verder het testvak ingerold,” vertelt Hayke. “Dat is het leuke aan SYSQA: er is in korte tijd heel veel te zien.”

“Na mijn eerste opdracht kwam ik bij een Gemeente terecht,” gaat Hayke verder. “Daar zat een manager die niet zo daadkrachtig was. Erg veel ervaring had ik nog niet, maar toch moest ik haar influisteren wat ze moest doen. Ik ontdekte dat er een heel kort lijntje naar SYSQA ligt, want ik vroeg om ondersteuning en diezelfde dag stond er al een collega aan mijn bureau om me te helpen.”

Snel begrijpen wat er in een andere wereld gebeurt

Haykes volgende klus betrof testautomatisering bij de Spoorwegen. “De NS heeft kaartjesautomaten waarvan de software regelmatig moet worden geüpdatet. Maar de schermpjes moeten er wel allemaal precies hetzelfde blijven uitzien, anders wordt het voor de reiziger verwarrend. Daarom moest een script geschreven worden om honderden screenshots geautomatiseerd met nieuwe versies te kunnen vergelijken. En ik heb de aansturing van een robot-arm geprogrammeerd. Die moest een OV-Chipkaart telkens voor het scherm houden en weer weghalen. Juristen leren niet programmeren, dus ik moest me in het weekend even boos maken om me die vaardigheid eigen te maken. Ik vind dat leuk, je duikt ergens in en dan blijkt dat je meer kunt dan je denkt.”

Bij een agentschap van de Rijksdienst werkte Hayke vervolgens  aan een programma voor vergunningen voor roepletters. “Roepletters, denk aan “Victor Charlie Charlie to Mike Sierra Foxtrot”, zijn er om alles wat door de lucht gecommuniceerd wordt te kunnen identificeren. Opnieuw moest ik weer snel begrijpen wat er in zo’n wereld gebeurt. Hoe zit de infrastructuur in elkaar? Wat zijn de technische aspecten van het systeem en met welke machines heb ik te maken? Je komt van alles tegen, je probeert dingen, je leert een heleboel en merkt hoe snel je ontbrekende kennis kunt aanvullen.”

"...je duikt ergens in en dan blijkt dat je meer kunt dan je denkt.”

Hayke Tjemmes

Geen vergelijkingsmateriaal

Maar waarom gaat iemand die het zó naar zijn zin heeft weg bij SYSQA? Hayke legt uit: “Ik raakte met iemand in gesprek met dezelfde instelling als ik. Daar kon ik iets nieuws mee opzetten. Bedenk dat SYSQA mijn eerste werkgever was. Ik had geen vergelijkingsmateriaal, en je merkt pas wat je had als je het kwijt bent.”

Rugdekking weg

“Bij SYSQA zijn veel randvoorwaarden geregeld die maken dat je je werk goed kunt doen”, weet Hayke nu. Als het spannend wordt, hoef je maar te roepen en je krijgt een reddingsboei toegeworpen. Die rugdekking was ineens weg. En zonder klankborden wordt het moeilijker een goede koers te vinden in je eigen ontwikkeling. Feedback ga je heel snel missen. En als je iets nieuws optuigt zijn er geen collega’s. Dus ook geen borrels, weekendjes weg, uitstapjes, trainingen of meetings die je werk ongemerkt zo leuk maken.”

Iedereen blij

Toen voor een project van zijn nieuwe werkgever versterking nodig was, schakelde Hayke SYSQA in. Het bracht hem weer op honk. “Ik heb nog anderhalf jaar als SYSQAan voor diezelfde opdrachtgever gewerkt, daarna kwam de vraag of ik bij SYSQA de werving van nieuwe medewerkers wilde doen. Inmiddels zijn we alweer vier jaar verder en doe ik nog veel meer op het gebied van personeelsmanagement. Het leuke is dat ik vanuit deze functie goed kan zien hoe collega’s om me heen kansen grijpen en dingen laten ontstaan.”

Dat de randvoorwaarden goed geregeld zijn vormt een belangrijk deel van het succes van SYSQA bij opdrachtgevers. “Uiteindelijk is iedereen blij,” ziet Hayke. “SYSQA omdat ze kan rekenen op goede medewerkers, jijzelf omdat je leuke ontwikkelmogelijkheden hebt waar je actief in kunt sturen en de opdrachtgever omdat hij nieuwsgierige mensen met goede ideeën inschakelt die van aanpakken weten.”