The Next Step

Van Young IT Professional naar HR Manager; hoe een balletje kan rollen

Sinds begin 2017 is Evita Engberts geen Young IT Professional meer, maar HR Manager. Zij greep deze uitdaging met beide handen aan. Een opmerkelijke stap? Voor Evita, die na een studie Psychologie, pittige stages bij de GGZ en een stage in Jerusalem als Young IT Professional aan de slag ging, niet. Hoe een balletje kan rollen…

In de praktijk leren

Na een breed vakkenpakket op de middelbare school en een propedeuse Psychologie aan de universiteit heeft Evita, een hartelijke, daadkrachtige en resultaatgerichte collega, haar studie voortgezet in HBO Maatschappelijk werk. “Het bleek dat de universiteit toch voornamelijk theoretisch was en er weinig ruimte was voor het opdoen van praktijkervaring.

Afgestudeerde Psychologie-studenten komen vaak moeilijk aan goed betaald werk  omdat ze geen praktijkervaring hebben opgedaan. Ik wilde graag praktisch bezig zijn met mensen en hun  gedrag ervaren, en dat kon op het HBO. In de praktijkstages bij het HBO ging de theorie voor me leven en leerde ik ook veel over mezelf. Om anderen te kunnen helpen moet je ook weten hoe je zelf in elkaar zit.”

Het waren pittige stages, onder andere een jaar in een GZ kliniek voor mensen met zowel een psychische aandoening als een verslaving. Evita: “Dat was een zware, maar ook mooie tijd. Je merkt dan dat ook mensen met zulke moeilijke klachten, die ook soms echt heftige dingen hebben gedaan, toch ook gewoon ménsen zijn, met hele gewone wensen en dromen.”

Scrum vanuit IT toegepast tijdens stage

Haar afstudeeropdracht bij een hulpverleningsorganisatie voor mensen in crisissituaties, betrof het verbeteren van het werkproces. De organisatie had behoefte aan een manier om de verschillende casussen en projecten beter af te handelen. Vanwege de aard van de hulpverlening moest die manier erg flexibel zijn en mocht ook niet te veel tijd vergen.

Evita stelde een SCRUM methodiek voor en heeft die toen ingevoerd ondanks dat haar school die aanpak niet zo goed begreep. “Ik kende SCRUM omdat mijn man in de IT werkt. En ook mijn moeder past SCRUM toe in de zorg. Ik wist dat de gekozen methode goed zou kunnen werken voor mijn opdrachtgever en gelukkig kreeg ik gelijk. ” 

Vooral de stand-ups bleken van belang. Men wist veel beter waar iedereen mee bezig was en kon vroegtijdig eigen ervaringen aanbieden. Gelijksoortige cases konden makkelijker worden afgehandeld, omdat men niet elke keer weer het wiel hoefde uit te vinden. Verder ontstond er meer samenwerking, zowel in de kern als met de vrijwilligers, en het team werd veel hechter.

"Je moet juist kansen grijpen wanneer die zich voordoen, en zoveel mogelijk leren en jezelf te ontwikkelen"

Evita Engberts

IT is niet alleen voor supertechneuten

Na haar afstuderen realiseerde Evita zich dat ze veel te resultaatgedreven is om zich goed te voelen in een omgeving waar weinig zichtbaar resultaat geboekt wordt. “Zo heeft verslaving bijna 95% terugval,” zegt Evita. Ze koos vervolgens bewust voor IT. Ook omdat  IT niet meer alleen voor supertechneuten is.

Bij SYSQA hoorde Evita van Kim (recruiter, red.) wat het vakgebied Quality Assurance (QA) in IT inhoudt. Dat paste bij wat ze belangrijk vindt: van nut zijn voor haar opdrachtgever en tot goede oplossingen komen. Wat ze verder fijn vindt is dat er goed wordt meegedacht met medewerkers, dat er waardering is voor eigen initiatief en dat er veel ruimte is voor eigen ontwikkeling.

Quality Assurance in IT

In deze nieuwe wereld van Quality Assurance in IT begon zij na de onboarding-fase (in haar woorden: “superleuk!”) direct in een opdracht bij Snelstart op Texel. Een interessante werkplek, met ruimte voor eigen initiatief en waar ze in de testautomatisering (met Keylib, red.) kon werken.

Na een klein jaar nam Evita afscheid van haar eerste opdrachtgever. “Ik moest er vier maanden tussenuit  vanwege zwangerschapsverlof”, aldus Evita. “Ik was ook wel toe aan een nieuwe uitdaging en ik gunde een andere junior collega ook de kansen die ik gekregen heb bij Snelstart”.

Hoewel Evita het moederschap “zwaarder dan een 40-urige werkweek” vindt, was het na het verlof ‘gewoon weer tijd om te gaan werken. Al snel was een opdracht gevonden waarin zij orde op zaken kon stellen in een chaotische omgeving waar men kort voor de deadlines zat. En hoewel Evita dit erg leuk vond om te doen, werd ze op een gegeven moment op kantoor geroepen. Voor een gesprek…

Mensgericht werken met Young IT Professionals

Wat bleek? Er was een vacature ontstaan en Evita werd gevraagd de positie van HR manager in te vullen. Algemeen directeur Cornell Heutink: “Zij was met haar drive, inzichten en persoonlijkheid al positief opgevallen. De functie past ook goed bij haar achtergrond, namelijk de studie psychologie en werkervaring in het begeleiden van mensen.”

Hoewel de vraag erg onverwacht kwam, was Evita al snel erg enthousiast. “Ik moest even wennen aan het idee, maar was al snel helemaal ‘om’. Ik ben meteen weer in mijn oude studiematerialen gedoken, vooral op het gebied van organisatiepsychologie.

De functie is erg leuk en uitdagend. Het is fijn om mensgericht te mogen werken en ik heb direct resultaat van mijn werk: wat heeft iemand nodig en hoe kunnen we dat realiseren. Ik houd me bezig met arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden. Als het eerste aanspreekpunt, accountmanagement, er niet uitkomt dan werk ik ook aan diepgaander hulpvragen van onze IT professionals”.

De start van je carrière als Young IT Professional

De afwisseling van werk past enorm goed bij Evita en ze raadt jonge mensen dan ook aan niet 5 jaar vooruit te willen kijken aan het begin van een  carrière. “Je moet juist kansen grijpen wanneer die zich voordoen, en zo veel mogelijk leren en jezelf te ontwikkelen”, aldus Evita.

En laat dat nou juist zijn waar we goed in zijn… jou als Young IT Professional een geweldige start van je IT carrière bieden. Vol met opleidingsmogelijkheden, coaching, begeleiding en mooie opdrachten bij uitdagende opdrachtgevers. Wat ons betreft maken we ook snel kennis met jou!

Ik wil kennismaken