Je bent aangenomen, en dan? Na de onboardingsmaand ga je in opdracht bij een van onze opdrachtgevers. Maar wat voor organisaties zijn dat dan precies? Dat leggen wij je hieronder graag uit!

Onze opdrachtgevers zitten verspreid door het hele land, maar de meeste organisaties bevinden zich in midden Nederland en in de meest uiteenlopende branches. Hieronder vertellen onze opdrachtgevers je zelf iets over wat we bij hen doen. Dat geeft jou een goed beeld van waar jij jouw carrière in de IT zou kunnen starten!

Ben je enthousiast geworden en wil jij graag je eerste stap zetten in de richting van Business en IT? Bekijk dan onze openstaande vacatures en wie weet begin jij binnenkort bij één van onze opdrachtgevers aan een gave opdracht!

“… ook aandacht voor de zachte kant…”

Klant aan het woord

Rijkswaterstaat is het uitvoerende orgaan van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De organisatie beheert en ontwikkelt in opdracht van het ministerie de hoofdwegen, hoofdvaarwegen en hoofdwatersystemen. De hoofdtaken van Rijkswaterstaat zijn het werken aan de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer (droge waterstaat’’), het onderhoud en de verbetering van het systeem van vaarwegen (‘natte waterstaat’) en de bescherming tegen overstromingen. SYSQA werkt al heel lang samen met Rijkswaterstaat op verschillende onderdelen van het gebied van Quality Assurance in IT en Software Testen.

Rakish Ramessar (operationeel leidinggevende bij Rijkswaterstaat): “We hadden een Proces Coördinator nodig om de processen binnen verschillende teams te begeleiden. Hierbij vinden wij het belangrijk dat er niet alleen op de harde kant (de techniek) wordt gecoacht, maar dat er ook aandacht is voor de zachte kant (de rol van de mens). We zijn erg tevreden over hoe SYSQA dit doet.”

Daarnaast had Ramessar behoefte aan ondersteuning bij het BIR compliance maken van de platformen binnen de afdeling. De BIR (Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst) is een normenkader voor de beveiliging van informatiesystemen voor de Rijksoverheid en is inmiddels vervangen door de BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid). Ramessar: “Deze opdracht is inmiddels afgerond en ook hier heeft een professional van SYSQA ons uitstekend geholpen.”

SYSQA is een organisatie die haar professionals continu opleidt, traint en coacht op de hard skills van QA in Business en IT, maar ook op het gebied van soft skills. Zo kunnen we onze klanten optimaal ondersteunen met de laatste technieken en up-to-date kennis van ons vakgebied en samenwerken. Ramessar: “Het is een organisatie van jonge, slimme professionals. We zijn zeer tevreden over de resultaten die zij bereiken.”

 

“SYSQA is heel goed in het aannemen van jonge, slimme mensen die zich het werk heel snel eigen maken”

Goededoelenloterijen logo

De Goede Doelen Loterijen (bestaande uit de Postcode Loterij, VriendenLoterij en de BankGiro Loterij) zijn non-profit loterijen die (met minimaal 40 procent van de lotprijs) jaarlijks meer dan 200 goede doelen, culturele partners en duizenden projecten in binnen- en buitenland steunen.

Kim van Esveld is Teamleider Dataservice bij de Goede Doelen Loterijen en vertelt dat zij SYSQA hebben ingeschakeld toen zij enige jaren geleden, tijdens de implementatie van een nieuw back-end systeem, extra capaciteit nodig hadden bij het testen.

Van Esveld: “Er zijn toen 4 of 5 testprofessionals gestart. SYSQA is heel goed in het aannemen van jonge, slimme mensen die zich het werk heel snel eigen maken. Daardoor zijn ze voor ons ook snel inzetbaar.” Daar voegt Van Esveld aan toe dat zij naast extra capaciteit ook welkome extra kennis over het automatiseren van testcases meenemen.

De QA-professionals die destijds bij de Goede Doelen Loterijen zijn gestart werken er nog steeds. “Ze werken hier nu in verschillende Scrum teams samen met de interne testers van de Loterij. We hebben nu een balans met het grootste deel interne testers en een flexibele schil van professionals van SYSQA daar omheen”, aldus Van Esveld.

 

“SYSQA van meerwaarde”

Plantion logo

Plantion is een marktplaats voor bloemisten, hoveniers en detaillisten. Dagelijks kopen bloemisten hier, op de klokveiling, producten voor hun winkels. Plantion verbindt kopers en kwekers.

Guus van Logtestijn, commercieel directeur van Plantion: “Naast de fysieke veiling bieden wij onze klanten de mogelijkheid om digitaal mee te veilen via onze ‘Kopen Op Afstand Applicatie’ (KOA). Het is van groot belang, zeker door Corona, dat deze applicatie betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is. We willen de KOA daarom continu verbeteren en hebben SYSQA benaderd met de vraag welke aanpassingen er nodig zijn voor een verbetering van de klanttevredenheid over deze app.”

Om tot een advies te komen heeft SYSQA een benchmark uitgevoerd. Hiermee geven we Plantion inzicht in de kwaliteit van haar eigen systeem door het vergelijken van hun KOA met de KOA’s van andere veilingen. Op basis van de verkregen inzichten wil Plantion haar eigen KOA verbeteren.

 

“De testconsultant ontzorgt ons in het testproces”

EuroParcs logo

EuroParcs biedt met haar resorts aan gezinnen volop de mogelijkheid om heerlijk te genieten van hun vakantie en de vele mogelijkheden op en rondom de mooiste plekjes van Nederland!

Arjan Timmermans is Projectmanager ICT bij Europarcs en wilde een testconsultant laten aanhaken bij de implementatie van een nieuw ERP-pakket. Arjan Timmermans: “Omdat we wilden weten of de ingerichte processen in het ERP-pakket ook werkbaar zijn voor de organisatie, wilde ik iemand betrekken die verstand heeft van testen. Iemand die meedenkt, de grenzen van het testen kan opzoeken, die structuur brengt, een testplan heeft, de testbevindingenadministratie kan doen en die de key users kan begeleiden in het testen.”

Omdat Arjan Timmermans bij een andere organisatie al goede ervaringen op heeft gedaan met SYSQA heeft hij voorgesteld ons hierbij te betrekken. “SYSQA heeft gewoon verstand van testen, ongeacht wat er getest moet worden of wat voor type tests er moeten worden uitgevoerd. Of het nou functionaliteitstesten, integratietesten, ketentesten, performancetesten enzovoort betreft, ze kunnen het allemaal.

Daarnaast hebben ze een fijne werkwijze en prima consultants die hun werk heel goed doen. Ze ontzorgen ons rondom het testproces en dat is heel fijn”, aldus Arjan Timmermans.

 

“We zijn heel tevreden over de drie professionals die hier achtereenvolgend zijn geweest, die waren bovengemiddeld, echte toppers.”

Create Logo

Create bedenkt, ontwikkelt en vermarkt innovatieve webapplicaties voor zowel klanten als voor zichzelf. Met hun creatieve en enthousiaste team maken zij met deze applicaties de (digitale) wereld een stukje makkelijker en leuker.

Bij Create groeiden de projecten hard, ze werden steeds groter. En daarbij verwachtten klanten natuurlijk wel gewoon kwaliteit en dezelfde doorlooptijden. Handmatig testen was geen optie meer, Create wilde onderzoeken of en hoe testautomatisering hen zou kunnen helpen. Via twee collega’s die al ervaring met SYSQA hadden is SYSQA toen ingeschakeld.

Jeffrey Mulder, product owner bij Create: “We hadden geen idee waar te beginnen en hebben toen met SYSQA afgesproken dat professionals, direct uit de opleiding, ons zouden helpen onderzoek te doen naar testautomatisering voor onze organisatie en wat daar allemaal bij komt kijken. Zij hebben een proof of concept neergezet waar wij heel tevreden mee zijn. Ze hebben gewerkt aan onze testautomatisering en daarmee hebben we ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. We hebben hier veel van geleerd en aan de hand hiervan zelf een senior testautomatiseerder aangenomen”.

Create is erg enthousiast over de inzet van de professionals van SYSQA die net uit de opleiding kwamen. Jeffrey Mulder: “Ik heb zelf een achtergrond als tester bij een detacheerder en was ook in die zin wel benieuwd naar wie er zouden komen en hoe en wat ze zouden gaan doen. Maar we zijn heel tevreden over de drie professionals die hier achtereenvolgend zijn geweest, die waren bovengemiddeld, echte toppers.”

 

“SYSQA ondersteunt bij de implementatie, bewaking en evaluatie van het kwaliteitsbeleid, zodat wij kwalitatief goede zorg kunnen bieden”

logo SAG

SAG Jeugdgezondheidszorg in Amsterdam biedt zorg aan (aanstaande) ouders van kinderen van min negen maanden tot vier jaar. In de hele stad heeft zij daarom locaties waar ouders met hun jonge kinderen terecht kunnen.

Rosa Kramer, projectleider kwaliteit bij SAG JGZ: “De aanleiding tot samenwerking met SYSQA was de behoefte aan een objectieve blik op het kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) van onze organisatie. De medewerkers van SYSQA hebben geholpen om inzicht te krijgen in welke processen efficiënter gemaakt konden worden en bij het overzichtelijk maken van ons documentbeheer. Verder heeft de medewerkersportal een update gekregen. We hebben mede door de hulp van SYSQA ons KMS kunnen verbeteren en ieder jaar weer de benodigde normen voor HKZ-certificering behaald.”

 

“Door de inbreng van SYSQA maken we betere keuzes en draaien we betere projecten… ”

erdee media groep logo

Erdee Media Groep biedt verschillende producten en diensten die passen bij het leveren van een verantwoorde nieuws- en informatievoorziening.

Dick ten Bolscher, projectmanager digital, data & insights bij de Erdee Media Groep, vertelt dat zij voor flinke uitdagingen op het gebied van digitalisering staan. Het aantal projecten op dit terrein neemt behoorlijk toe en daarmee ook de behoefte aan extra capaciteit. Zo ook op het gebied van projectleiding, requirements engineering en het testen van applicaties, waarvoor zij SYSQA benaderden.

Ten Bolscher: “We hebben SYSQA ingeschakeld voor de projectleiding bij de implementatie van een systeem op onze redactie en voor de QA van een project. Voor één van onze systemen wilden we de achterliggende technologie veranderen en stonden we voor een leveranciersselectie. Toen wilden wij eerst van de Business weten welke requirements er waren alvorens over te gaan op het selecteren van een leverancier. Welke doelen wil je bereiken en welke wensen en eisen stel je aan zo’n product? SYSQA bracht professionalisering en bewustwording op dit terrein en daarna op het gebied van het testen van de applicatie.

Van het opstellen van de requirements, de leveranciersselectie, tot en met het testen van de ontwikkelde applicatie en het live gaan ben ik heel tevreden over SYSQA. Omdat zij precies geleverd hebben waar we behoefte aan hadden. De gebruikersorganisatie is tevreden en dat is wat we wilden bereiken. Voor onze productverantwoordelijke is het een goede basis om het product verder uit te bouwen en doelstellingen te gaan behalen.

Door de inbreng van SYSQA maken we betere keuzes, draaien we betere projecten en hebben we minder reparatiekosten achteraf.”

 

“SYSQA dacht goed met ons mee en heeft ons goed geholpen bij het testen en het invullen van de product owner rol”

i-sec logo

I-SEC International is specialist in geavanceerde beveiliging van de burgerluchtvaart. Zij leveren innovatieve diensten en technologische oplossingen op het gebied van veiligheid aan luchtvaartmaatschappijen en luchthavens wereldwijd.

Tatsiana Nichypurchyk is Application Development Manager bij I-SEC en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de Development afdeling bij I-SEC Advanced Systems. Nichypurchyk : “Wij hadden nog geen IT Quality Assurance professionals in dienst. SYSQA heeft ons toen geholpen aan testers en een product owner.

Zij hebben in samenwerking met onze interne, nieuw aangenomen QA collega testprocessen gecoördineerd, getest en een van de professionals die begon als manual tester is toen doorgeschoven naar de rol van product owner. Wij hadden toen niemand die deze rol invulde. De QA-professional van SYSQA heeft dit toen heel goed opgepakt. We waren blij dat zij er was. Daarna hebben we besloten deze rol intern in te vullen.

SYSQA dacht goed met ons mee, wilde graag en heeft ons goed geholpen bij het testen en het invullen van de product owner rol.”

Ook zo’n gave baan in Business en IT?

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!