Amber is zelf gestart als IT professional bij SYSQA. Nadat ze anderhalf jaar de digitale wereld van onze klanten heeft verbeterd als Quality Assurance professional maakte zij de overstap naar ons salesteam. Nu is zij niet alleen het aanspreekpunt en een gesprekspartner voor potentiële en bestaande klanten, maar ook voor IT professionals die projecten uitvoeren bij de klant. Hoe en waarom lees je in dit artikel!

Start in IT

Voordat Amber bij SYSQA aan de slag ging, heeft zij onder andere gewerkt bij een PR-bureau. Hier is haar interesse in IT ontstaan. “Wij werkten daar voor veel IT-bedrijven en het was onze taak om in begrijpbare taal te communiceren over de soms complexe aspecten van IT. Dat vond ik een leuke uitdaging.

De hele wereld digitaliseert en IT speelt nu in veel bedrijven een grote rol. Ik wilde daar iets in betekenen. Daarom ben ik gaan zoeken naar een baan in dit werkveld en bij SYSQA uitgekomen. Hier is je werk een combinatie van de menselijke en technische kant en dat spreekt mij enorm aan. Aan de ene kant gaat het om communicatie en aan de andere kant ben je bezig met systemen. Je bent de schakel tussen de business en het softwareontwikkelingsteam.”

Maak alles bespreekbaar

Wij vroegen Amber wat ze geleerd heeft uit haar periode als QA professional. Ze vertelt: “Maak alles bespreekbaar. Alles waar je over twijfelt, waar nog geen duidelijkheid over is, maak het bespreekbaar. Juist door vragen te stellen of punten bespreekbaar te maken worden aannames voorkomen of help je het team verder, omdat bijvoorbeeld blijkt dat niemand nog antwoord heeft op je vraag.”

“Je bent een gesprekspartner”

Tijdens haar functie als professional heeft Amber geholpen bij het uitwerken van een aanbesteding. Naar aanleiding hiervan werd haar interesse in accountmanagement gepeild. “Eerst dacht ik dat dit niets voor mij zou zijn. Sales zag ik voor me als enkel koude acquisitie en puur verkopen. Door hier gesprekken over te voeren en dit dus bespreekbaar te maken, begon m’n enthousiasme te groeien. De rol van accountmanager bij SYSQA is heel veelzijdig. Je bent een gesprekspartner, aanspreekpunt en je bent altijd op zoek naar de beste oplossing voor de klant. Het is ook jouw taak om IT professionals en opdrachtgevers bij elkaar te brengen; je verbindt mensen. Met het peilen van de behoefte en ontdekken van knelpunten koppel je vervolgens de juiste professional aan de juiste opdracht.

Ik ben ervan overtuigd dat wij met onze dienstverlening een organisatie écht kunnen helpen en ik vind het heel erg mooi om dat te kunnen bieden. Toen mijn opdracht afliep ben ik met SYSQA in gesprek gegaan en heb ik deze kans gepakt.”

Verbinden

Wat het allerleukste is aan een functie, is voor iedereen weer verschillend. Voor Amber is dit het verbinden van mensen. “Ik kijk echt uit naar kennismakingsgesprekken en ben benieuwd wat de uitdagingen zijn binnen organisaties. Het is heel interessant om met verschillende mensen in gesprek te zijn en zo ook een kijkje binnen een organisatie te krijgen. Ik krijg ontzettend veel energie als we tot een oplossing komen en ik uiteindelijk de juiste mensen bij elkaar weet te brengen.”

Een hele andere wereld

Inmiddels is Amber alweer een half jaar onderweg en groeit ze steeds meer in haar rol. Net als de overstap van een PR-bureau naar IT, stap je van IT naar accountmanagement ook in een nieuwe wereld. “Het was aan het begin natuurlijk wennen en zoeken naar een aanpak die bij mij past. Gelukkig ben ik daarin heel goed begeleid”, begint Amber. “Je wordt wel vrijgelaten in je werk, omdat je op die manier de ruimte hebt om te ontdekken welke aanpak werkt voor jou. Maar het team staat er altijd voor open mee te denken en te helpen waar nodig. Natuurlijk heeft het geholpen dat ik zelf het QA vakgebied heb uitgevoerd.”

Accountmanager bij SYSQA

Aan het begin van je traject als accountmanager ben je vooral bezig met netwerken en het opbouwen van relaties. “Wanneer je nog niet verantwoordelijk bent voor bestaande accounts, krijg je juist de tijd om met je huidige netwerk in gesprek te gaan. Door het inplannen van afspraken voor een kennismaking of om bij te praten, kom je er vanzelf achter of je voor elkaar een interessante gesprekspartner bent of dat je al iets voor elkaar kan betekenen. Ondertussen ben ik verantwoordelijk voor een aantal bestaande accounts en begeleid ik als fieldmanagers de professionals. Ik krijg veel energie van de diverse werkzaamheden!”

Kennismaken kan nooit kwaad

Bij SYSQA zijn wij altijd op zoek naar nieuw talent. Er staat ook een vacature junior accountmanager open en we vroegen Amber wat zij haar toekomstige collega zou willen meegeven. “Als je niet bang bent om uit je comfort zone te stappen en energie krijgt van netwerken en het opbouwen van relaties, dan is deze functie misschien wat voor jou. Wil je meer weten over de functie of over SYSQA? Ga dan vooral in gesprek. Kennismaken kan nooit kwaad!”

Check onze actuele vacatures!

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!