Wat voor werk ga ik bij SYSQA doen? Moet ik een achtergrond in IT hebben? Bij wie en waar kom ik in opdracht? Hoe lang duren projecten? Dat soort vragen. Hier vind je de antwoorden!
  • Wat voor werk ga ik bij SYSQA doen?
  • Moet ik een achtergrond in IT hebben?
  • Bij wie en waar word ik gedetacheerd?
  • Hoelang duren de projecten?
  • Hoe houd ik contact met collega’s die ergens anders zitten?
  • Wat zijn mijn loopbaanmogelijkheden?
  • Je bent aangenomen! En dan?

WAT VOOR WERK GA IK BIJ SYSQA DOEN?

Als Quality Assurance (QA) Professional bij SYSQA zorg je bij onze opdrachtgevers voor inzicht in de kwaliteit van systemen en applicaties. Dit kan in verschillende rollen. Opdrachtgevers hebben bij de start van een IT project een bepaald doel voor ogen. In de rol van requirementsanalist ga jij dat doel helder krijgen. Je legt de gewenste eisen en behoefte vast als requirements en toetst of deze requirements aan vooraf gestelde (kwaliteits-) acceptatiecriteria voldoen. Daarnaast hou je vanzelfsprekend in de gaten of het door veranderde omstandigheden in de markt eventueel moet worden bijgestuurd. In de rol van software tester test je onder meer op functionaliteit, cybersecurity, gebruiksvriendelijkheid en performance. Je identificeert risico’s en adviseert over maatregelen. Je stelt testplannen op en voert de testtrajecten uit. In de rol van scrum master faciliteer je scrumteams en haal je obstakels weg zodat het team elke sprint weer de gewenste resultaten kan opleveren. Dit zijn maar enkele voorbeelden van rollen die je kan invullen als QA Professional.

MOET IK EEN ACHTERGROND IN IT HEBBEN?

Dat verschilt voor de diverse functies die wij binnen SYSQA hebben. Als recent afgestudeerde heb je vaak geen specifieke werkervaring in IT. En dat is niet erg. Het grootste deel van onze Young Professionals QA hebben deze achtergrond niet. Wél, en dat vinden we heel belangrijk, delen we de passie om van QA ons vakgebied te maken.

Van ervaren nieuwe collega’s verwachten we echter wél werkervaring in IT. Wil je direct zelfstandig worden ingezet op projecten, dan verwachten we dat je meteen je weg kunt vinden. Je moet aantoonbaar weten waar je het over hebt en waar je rekening mee moet houden om de juiste resultaten te kunnen bereiken.

We vragen van alle professionals goede soft skills en uitstekende analytische vaardigheden. Ons kapitaal is de denkkracht van onze professionals. Want uiteindelijk maak jíj het verschil bij onze klant.

Artikelen over onze opdrachten lees je in de rubriek ‘Werken in IT’ die je kunt selecteren op de pagina ‘verhalen en video’s’. Of ga naar de corporate website.

BIJ WIE EN WAAR KOM IK IN OPDRACHT?

Iedere organisatie, zowel in de private als publieke sector, heeft met digitalisering te maken. Daarom is elk bedrijf een potentiële opdrachtgever van SYSQA. Wel zijn onze opdrachtgevers voornamelijk gevestigd in de Randstad. Omdat je doorgaans op locatie bij de opdrachtgever werkt, moet je openstaan voor eventueel lange reisafstanden. Voorbeelden van onze (vele) klanten zijn de NS, Reed Elsevier, Sligro, Achmea, verschillende ministeries en de FNV.

HOELANG DUREN DE PROJECTEN?

Qua duur lopen de projecten erg uiteen. Afhankelijk van de aard van de opdracht zit je gemiddeld een half jaar tot een jaar in eenzelfde opdracht. Kleine projecten zijn sneller afgerond. Als je uitgekeken raakt op je opdracht, geef je dat bij ons aan. Wij luisteren naar je en zoeken samen met jou actief naar nieuwe uitdagingen op jouw niveau. Als je even geen opdracht bij een klant hebt, werk je op jouw regiokantoor. Je kunt deze dagen zeker benutten om je eigen vakinhoudelijke kennis verder te ontwikkelen.

HOE HOUD IK CONTACT MET COLLEGA’S DIE ERGENS ANDERS ZITTEN?

Omdat we allemaal bij verschillende opdrachtgevers ingezet worden, zie je de meeste collega’s natuurlijk niet dagelijks. Toch vinden we de binding met elkaar erg belangrijk. We zijn er om elkaar te helpen aan informatie, elkaar een duwtje in de rug te geven als we even vastlopen, elkaar te inspireren en elkaar door te laten groeien. Zowel bij opdrachtgevers als op het gebied van kennis, product-, dienst- en marktontwikkeling.

Onze communicatielijnen zijn kort. Zoek je contact? Dan reageren SYSQAnen snel. Om de verbinding onderling te stimuleren, organiseren wij iedere maand een meeting omdat we elkaar niet alleen willen horen, maar ook willen zien. Onze professionals organiseren daarnaast zelf ook allerlei activiteiten en bijeenkomsten, zoals zaalvoetbal, volleybal, borrels en peermeetings, gewoon omdat ze het leuk vinden. Je zult merken dat er bij SYSQA een gemoedelijke sfeer heerst waarbij iedereen elkaar snel leert kennen.

Eén keer per jaar hebben we met z’n allen lekker een dagje weg, en daarnaast gaan we een weekend weg waarbij je partner mee mag. Die wil natuurlijk ook wel eens weten bij welke leuke werkgever je werkt! Kinderen kunnen uiteraard ook niet achterblijven, die nodigen we uit op onze familiedag voor een dagje pretpark of dierentuin. Op dergelijke dagen zie je onderling leuke contacten ontstaan. Artikelen over enkele van onze activiteiten kan je lezen door in ‘verhalen en video’s‘ te kiezen voor ‘Events’.

WAT ZIJN MIJN LOOPBAAN MOGELIJKHEDEN?

Als je bij ons komt werken ligt je focus niet alleen bij de klant, maar ook bij je eigen ontwikkeling. Je krijgt alle ruimte om je te ontwikkelen en te groeien in de richting die je op wilt. Wij helpen je graag om hierin te excelleren, want als jij het naar je zin hebt, dan profiteren je opdrachtgever en wij daar ook van. Je wordt in eerste instantie ingeschaald op jouw opleidingsniveau en het aantal ervaringsjaren in ons specifieke vakgebied. Dit is gebaseerd op jouw verwachte toegevoegde waarde bij onze klanten naar aanleiding van onze gesprekken in de sollicitatieprocedure. Afhankelijk van jouw ontwikkeling wordt je rol bij klanten steeds zelfstandiger en worden je opdrachten steeds complexer. Uiteraard vergroot je je kennis voortdurend door theorie, praktijk en coaching. De complexiteit van jouw opdrachten groeit dus mee met je ervaring. Je blijft altijd de regisseur van je eigen loopbaan.

De mogelijkheden om door te groeien naar bepaalde rollen zijn afhankelijk van jouw eigen interesses, ambities én je persoonlijke kwaliteiten. Heb je bijvoorbeeld de ambitie om je te specialiseren in één van onze diensten? Dat kan. Wil je jezelf doorontwikkelen tot consultant om meer op tactisch en strategisch niveau te werken? Dat kan ook! Wil je je collega’s helpen opleiden met jouw specialisme? Graag zelfs! Het belangrijkste is dat je in beweging blijft, want in IT betekent stilstand achteruitgang!

Je bent aangenomen! En dan?

Gerben de Wit vertelt over je eerste dagen bij SYSQA. Lees hier ‘Je bent aangenomen! En dan?’

Are you ready for your next big step?

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!