Solliciteren op vacatures tijdens de feestdagen, je kunt maar beter een maandje wachten. Dat is wat je zou denken. Maar niets is minder waar. Lees hier waarom, en pik meteen wat sollicitatietips mee!

“Wie in december wil solliciteren, komt van een koude kermis thuis. Er staan weinig tot geen vacatures open, organisaties (zeker HR-afdelingen) werken op halve kracht, zijn met hun gedachten al bij de feestdagen, hangen de ballen in de kantoorboom, doen zich tegoed aan kerstbanket en oliebollen en reageren niet op je sollicitatie tot ver in januari.” Dat is tenminste wat je zou kunnen denken …
Volgens ons moet je echter juist in deze periode gas geven! Hieronder staan vier goede redenen om de feestdagen ten volle te benutten voor sollicitaties.

Veel organisaties zitten juist nú op jouw sollicitatie te wachten

Zo willen wij het nieuwe jaar graag goed beginnen. Nieuwe opdrachten blijven zich aandienen en we merken dat de vraag in het begin van het nieuwe jaar snel toeneemt. Daar hebben we de sollicitaties van de juiste mensen nú voor nodig.

Wees je concurrenten voor

Veel van je concurrenten hangen het solliciteren in december even in de kerstboom. Je hebt dus gewoon minder concurrenten. En wees maar niet ongerust, bij bedrijven werkt men gewoon volop door tot eerste kerstdag, en ook tussen kerst en oud en nieuw wordt er vaak gewoon doorgewerkt. In januari is er bij veel organisaties vaak weer ruimte in het budget voor nieuwe collega’s. Zit jouw sollicitatie dan in de mailbox? Pak deze kans!

Tijd voor je eigen evaluatie

December is een maand van terugblikken, beschouwen en evalueren. Grote kans dat jij dit ook aan het doen bent. Brengt jouw huidige situatie je wat je voor ogen hebt? En wat is dat dan eigenlijk? Wat wil je? Waar liggen de kansen op de arbeidsmarkt?

Met het antwoord op de laatste vraag kunnen we je een eindje op weg helpen. Wij zien die kansen vooral in digitalisering. De wereld digitaliseert. En als organisaties goed willen blijven concurreren, moeten zij ook digitaliseren. Elke organisatie wordt dan een IT-organisatie. De ouderwetse scheiding tussen business en IT is daarmee verdwenen, business ís IT.

Tijd voor persoonlijke PR

Dus je hebt wat vrije dagen? Mooi, dan heb je dus tijd om je LinkedIn profiel te updaten en je andere social accounts zoals Instagram, Facebook en Twitter op te schonen (ja, bedrijven checken die als je solliciteert). En als je daar toch bent, start met het volgen van bedrijven waar je wel zou willen werken, of met het volgen van zoektermen waarin jij geïnteresseerd bent. Hetzelfde geldt natuurlijk voor job alerts en vacaturenieuwsbrieven.

Waar wacht je nog op?

December is niet de maand om het solliciteren in de kerstboom te hangen, maar juist een maand om je er volledig op te focussen. Zo maak jij in het nieuwe jaar een vliegende start!

Wil je jouw kansen optimaal benutten? Ga dan voor een carrière in business en IT! Ook zonder achtergrond in dit werkveld heb je genoeg mogelijkheden, bekijk onze vacatures maar eens en solliciteer!

Are you ready for your next big step?

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!