De digitale wereld verandert en groeit ontzettend snel. Hierdoor groeit ook het aantal vacatures in de IT. Worden die allemaal ingevuld door mensen met een IT-achtergrond? Nee, de IT is voor iedereen! Heb je interesse in dit vakgebied en ben je benieuwd of jij ook de overstap kan maken? Lees dan snel verder!

Ook jouw vaardigheden zijn waardevol in IT

Werken in de IT betekent allang niet meer hele dagen bezig zijn met het beheren van systemen of programmeren. Het werkveld is veel breder geworden dan nullen en enen! Ook IT is mensenwerk. Als IT Professional sla je een brug tussen gebruikers en systemen. Je hebt te maken met interne- en eindgebruikers, collega’s, externe partijen en ga zo maar door. Er is dus veel meer nodig dan alleen technisch inzicht. Communicatieve vaardigheden, gesprekstechnieken, gevoel voor politieke verhoudingen en analytische vaardigheden bijvoorbeeld.

Dus, of je nu een studie bedrijfseconomie, verpleegkunde of sales hebt gevolgd, tijdens je studie heb jij kennis en vaardigheden ontwikkeld die vandaag de dag in de IT erg waardevol zijn.

Lees ook het verhaal van onze collega Maaike: Werken in IT is veel meer dan techniek!

Start, opleiding en begeleiding in jouw IT-carrière

Bij SYSQA leiden wij jong talent met een hbo- en wo-opleiding op tot IT-professionals die echt een rol van betekenis spelen bij onze opdrachtgevers. Juist dankzij de verscheidenheid aan achtergronden zijn zij in staat een casus ook op een kritische en andere manier te benaderen. Hiermee verrassen wij onze opdrachtgevers heel positief!

Tijdens de opleiding is er veel focus op persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Het opleidingsaanbod is breed en divers, zodat jij je kunt ontwikkelen op basis van je interesses en talenten. Je start met een interne opleiding, de onboarding. Hierin ga je diverse diploma’s en certificaten behalen die je nodig hebt om een vliegende start in de IT te maken.

Na de eerste maand ben je klaar om de digitale wereld van onze klanten te gaan analyseren en verbeteren. Je start in een afwisselende en uitdagende opdracht bij één van onze opdrachtgevers. Al werkende leer je verder en ontwikkel jij je in de richting die je zelf kiest. Hierdoor word je steeds meer ervaren.

Ben je dan klaar? Nog lang niet! Je blijft je als IT-professional bij SYSQA gewoon doorontwikkelen in de richting die jij wilt. Hiervoor hebben wij een divers ontwikkelingsprogramma opgesteld. Samen maken wij jouw ambitie waar!

De verschillende achtergronden van onze collega’s

De collega’s bij SYSQA hebben veel verschillende achtergronden. Waar de een is afgestudeerd als gymdocent heeft de ander een dubbele Master in Psychologie. Eén ding hebben alle IT-professionals van SYSQA gemeen; ze zijn allemaal gemotiveerd om de digitale wereld van onze klanten te verbeteren! Ben je benieuwd naar de ervaringen van jouw toekomstige collega’s? Je leest ze hier!

Klaar om jouw IT-carrière te starten?

Ben jij na het lezen van dit artikel helemaal klaar om jouw carrière te starten? Meld je dan nu aan voor ons IT Traineeship en start in één van de volgende groepen!

Durf te groeien!

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!