Als je gaat werken in de IT wil je meerdere aspecten van je vakgebied leren kennen en je talent snel ontwikkelen. Mark de Ridder koos door bij SYSQA te gaan werken bewust voor een baan waar je niet alleen met IT, maar ook veel met de business te maken hebt. Intussen heeft hij bij verschillende opdrachtgevers binnen kunnen kijken en een grote ontwikkeling doorgemaakt. Hij werkt nu als Quality Assurance Professional. Wat zijn werk zo uitdagend maakt, vertelt hij hier…

”Gevonden wat ik zocht”

Toen Mark wilde gaan werken in de IT wist hij nog niet precies waar zijn talenten in dit vakgebied lagen. Bij SYSQA kreeg hij alle kansen om dat te ontdekken. “Ik wilde binnen verschillende opdrachtgevers kijken wat er bij mij past. Ik ben blij dat ik die kans heb gekregen, dat was voor mij heel waardevol”, vertelt hij. Nu voert Mark functionele testen uit op softwaresystemen, verdiept hij zich in testautomatisering en is hij Scrum Master.

IT Quality Assurance Professional

Via SYSQA werkt Mark nu als Quality Assurance Professional aan de webshop van een groothandel. In het begin bestond zijn functie vooral uit functioneel testen. “Als er vanuit de IT developers iets opgeleverd wordt op de webshop, ga ik testen of het werkt zoals het zou moeten werken. En of het voldoet aan de eisen vanuit de business”, aldus Mark.

“De klant wil natuurlijk een perfect product opleveren, dus als ik dingen tegenkom die niet kloppen, vertel ik dat aan de developers en wordt dat opgelost. De fouten die ik vind, verbeteren uiteindelijk de kwaliteit van het product.”

Testautomatisering geeft een soort kick

SYSQA stimuleert haar professionals zich continu te ontwikkelen en te verbeteren. Mark richt zich inmiddels meer op testautomatisering. “Je gaat steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging, dat zit voor mij in testautomatisering. Voor alles wat wij handmatig testen, zijn ook programma’s. Als je dat meer automatiseert, kun je steeds dezelfde testen uitvoeren op dezelfde manier. Dan kom je eerder fouten tegen en ben je dus betrouwbaarder voor de opdrachtgever”, vertelt Mark.

“Als het lukt om een bepaalde test te automatiseren, geeft dat een soort kick en motivatie om verder te gaan. Dat is ook heel waardevol voor mijzelf omdat je nieuwe kennis opdoet en ik mij daar ook verder in kan ontwikkelen”, gaat hij verder.

Leren buiten je comfortzone

Binnen het project waar Mark aan werkt, zijn sinds kort meerdere Scrumteams. “Bij elk team werd een Scrum Master gezocht. Daar heb ik mij ook meteen voor aangeboden omdat het mij heel leuk lijkt om daar ervaring in op te doen. Soms ligt een nieuwe uitdaging buiten je comfortzone, maar juist die dingen helpen je verder in je ontwikkeling”, vertelt hij.

Jezelf blijven ontwikkelen

Mark houdt duidelijk van een uitdaging, dat maakt het werken in de IT bij SYSQA voor hem zo aantrekkelijk. “Ik vind het heel leuk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en uitdagen. Daardoor wordt het nooit saai. Bij SYSQA krijg je de mogelijkheid om onderdeel uit te maken van verschillende projecten. Bij elk project pik je wel iets nieuws op dat je mee kan nemen. Ik heb daardoor veel stappen kunnen maken en doe dat nog steeds.”

Start nu je carrière op het snijvlak van Business en IT en bepaal je eigen carrièrepad. Solliciteer op een van onze vacatures!

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!