29 jaar en meer dan vier jaar in dienst bij SYSQA. Na veel verschillende opdrachten is Justin nu op een plek beland wat voor zijn gevoel de juiste is. Wat doet hij op dit moment en hoe is hij gekomen waar hij nu is? Lees snel verder.

Justin was net afgestudeerd van de opleiding Engineering en had nog geen idee wat hij zou willen doen. Met zijn technische achtergrond kon hij veel kanten op, maar wat was de juiste? ‘’Ik wist oprecht nog niet wat ik na mijn opleiding ging doen. Toen kwam ik het traineeship van SYSQA tegen. Je had hier geen specifieke achtergrond voor nodig en SYSQA zag eruit als een leuke, jonge en frisse organisatie. Binnen het traineeship leerde ik in de eerste trainingsmaand snel de gehele IT-wereld kennen. Ik liet het allemaal op mij afkomen. Op dit moment heb ik super veel plezier in wat ik doe en ben ik hartstikke tevreden.’’

‘’Je bent hier geen nummer’’

Justin: ‘’Wat ik persoonlijk heel belangrijk vind is de sfeer binnen een organisatie en hoe je wordt behandeld als persoon. Ik hou van korte contacten en niet al te veel hiërarchie. Het is fijn als de verantwoordelijkheid van mijn acties ook echt bij mijzelf ligt. Ik wil geen nummer zijn. Hierom vond ik SYSQA ook erg interessant. Tijdens onze eerste communicatie kwam die persoonlijkheid al heel erg naar voren. Het leukste aan SYSQA vind ik de vrijheid, afwisseling en de groeimogelijkheden die ik hier heb.’’

Geen twijfel

Bij SYSQA bieden wij onze nieuwe collega’s gelijk vanaf de start een vast contract, goed salaris en een leaseauto of mobiliteitsregeling. ‘’Ik zocht in eerste instantie meer naar vacatures in de machinebouw en andere startersbanen die mij aanspraken. Dit was eigenlijk het enige traineeship dat ik heb bekeken. SYSQA kwam al heel snel op mijn pad en werd ook heel snel concreet. Ik heb nooit echt meer getwijfeld of ik voor iets anders moest gaan, het zat gelijk goed. Het startsalaris waar ik op hoopte kreeg ik ook bij SYSQA, dat was een hele mooie instap in de arbeidsmarkt.’’

Werken met complexe systemen

In de vier en een half jaar dat hij in dienst is heeft Justin al veel verschillende opdrachten afgerond, variërend in grootte en uitdaging. ‘’Ik ben op dit moment werkzaam bij twee verschillende opdrachtgevers. In de eerste opdracht ben ik samen met twee andere collega’s betrokken bij het testen van een nieuw besturingssysteem dat tien jaar mee moet gaan. Het is een gigantisch project. Wij zijn nu twee en een half jaar bezig en het duurt nog wel een tijdje. Het is heel mooi om zo’n uniek project van begin tot eind mee te mogen maken. Straks mag ik aan de slag met een complexe machine die alles moet gaan aansturen. Deze machine heb ik nog nooit gezien, maar ken ik al door en door, omdat ik bij veel aspecten van de voorbereiding betrokken ben. Ik kijk er heel erg naar uit om met dit systeem aan de slag te gaan.

Bij de tweede opdracht ben ik betrokken als testmanager. Ik begeleid hier onze collega’s die minder lang in dienst zijn. Ik probeer ze de goede kant op te sturen en alle middelen te geven die ik tot mijn beschikking heb, zodat zij snel voortgang kunnen boeken. Ik probeer ze snel bekend te maken met ons vakgebied en wil ze erachter laten komen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. SYSQA juicht het toe als jij achter je krachten aangaat. Als jij hebt gevonden wat je leuk vindt, ga er mee aan de slag en probeer dit toe te passen in jouw opdrachten. Deze gedachtegang heeft mij echt geholpen, daarom probeer ik het ook zo goed mogelijk door te geven aan de collega’s die ik nu begeleid. Ik probeer ook altijd mee te geven dat het hier niet alleen om techniek draait. Je leert natuurlijk ontzettend veel technische dingen hier, maar de kern van ons werk is communicatie. Als jij goed kan communiceren dan red je het wel in ons werkveld.’’

Je kan niet voorspellen waar je over een half jaar staat

Bij SYSQA stimuleren wij onze professionals om zich continu te ontwikkelen en verbeteren. ‘’Aan de ene kan vind ik het zelf testen en inhoudelijk bezig zijn erg interessant. Aan de andere kant vind ik het ook heel leuk om collega’s te helpen en begeleiden. Ik weet niet welke van de twee kanten ik nu echt leuker vind en waar ik mij verder in wil ontwikkelen. Op dit moment hoef ik gelukkig nog niet te kiezen. Wie weet hoef ik helemaal niet te kiezen en kan ik het op een manier combineren, of komt er iets compleet anders op mijn pad. Je kan eigenlijk niet langer dan een half jaar vooruitkijken, daar gebeurt te veel voor in dit werkveld. Momenteel zit ik voor mijn gevoel op de juiste plek, ik heb heel veel plezier in wat ik doe.’’

Wil jij, net als Justin, ook werken in een jonge, gedreven organisatie van IT Professionals? Bekijk onze openstaande vacatures via de banner hier beneden!

Ook zo’n gave baan in Business en IT?

Kom kennis maken
Kom kennis maken
Updates ontvangen?
Ontvang maandelijks de nieuwste verhalen uit onze wereld en een overzicht van onze vacatures in je mailbox!